Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis Socials Bàsics. Consell Comarcal de la Segarra. Ajuntament de Montoliu de Segarra

Adreça: C/del Call, 5. Montoliu de Segarra
Correu electrònic: serveissocials@ccsegarra.cat
Horari: Educadora Social, Treballadora Social i Psicòloga: De dilluns a divendres en funció de la demanda. Cal demanar cita prèvia per a totes les professionals.

Els serveis socials bàsics estan dotats d’un equip multidisciplinar format per treballadores socials, educadores socials i una psicòloga. Els serveis socials bàsics tenen un caràcter polivalent, comunitari i preventiu, per a fomentar l’autonomia de les persones perquè visquin dignament, atenent a les diferents situacions de necessitat en què es troben o que es puguin presentar. Han de donar resposta en l’àmbit propi de la convivència i relació de les persones destinatàries del servei.

 

Algunes de les funcions dels serveis socials bàsics són:

Detectar les situacions de necessitat personal, familiar i comunitària.

Oferir informació, orientació i assessorament a les persones en relació als drets i els recursos socials i a les actuacions socials a què poden tenir accés.

Oferir suport i acompanyament a la persona i família en el desenvolupament del seu treball d’intervenció.

Proposar i establir el programa individual d’atenció a la dependència i de promoció de l’autonomia personal.

Prestar serveis d’ajuda al domicili, teleassistència i suport a la unitat familiar o de convivència, sens perjudici de les funcions dels serveis sanitaris a domicili.

 

Les tècniques dels serveis socials bàsics es desplacen als diferents ajuntaments per realitzar les atencions a les persones i famílies.

  • Persones sense llar
  • Persones en situació de dependència

Document Actions