Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Article de la consellera de Serveis Socials, Salut i Igualtat "8 de març, 2022"

Em pregunto si és bo que es dediqui un dia a les dones. Si hem de dedicar-hi un dia, hauria de ser un motiu de celebració, però continua sent una reivindicació que ja no hi hauria de ser. I la meva resposta a la pregunta que em faig és clara: rotundament, sí.

Hem de continuar dedicant el dia 8 de març a recordar que encara hem d'anar molt lluny perquè aquest dia esdevingui una celebració i no una reivindicació. Continuen vigents moltes injustícies que hem de combatre: Mai més silenciades, tanca la porta a la violència, regala igualtat i moltes altres campanyes que s'han anat fent des del Consell Comarcal de la Segarra, no han de quedar com una frase o campanya bonica, sinó com un objectiu cada cop més a prop d'aconseguir.

Per millorar el futur hem d'atendre, combatre i entendre aquest present. Les dones treballen i han treballat, en molts casos sense cap reconeixement ni contracte, amb discriminació de sou, amb sexisme, han estat víctimes de violència, de no tenir llibertat econòmica. Un cop les dones es van anar incorporant al treball assalariat, aquest fet que semblava positiu (i ho és) no les va eximir d'atendre i ser responsables de la cura de les persones de l'àmbit familiar ni de les activitats domèstiques de les quals es donava per fet la seva obligació.

A hores d'ara, veurem al nostre entorn com moltes dones encara són un "objecte" d'ús tassades per la seva bellesa o per la seva utilitat en un moment puntual. De tant en tant cal recordar que, pas a pas, graó a graó i lluita rere lluita, les dones van adquirint el que els pertoca. Per això és bo recordar una vegada a l'any que la lluita ha de continuar fins que el Dia de la Dona sigui un dia de gran celebració compartida i no quedin evidències per reivindicar.

I amb tot això he fet el meu propi lema que repeteixo i repetiré cada cop que el teclat del PC transformi les meves idees en paraules. Aquest "lema" l'aplico a cada tema de justícia social.

Fa poc vaig dir, cada dia ha de ser 20 de febrer (dia de la justícia social). Ara parlem del 8 de març: cada dia ha de ser 8 de març. Espero que tots ens quedem amb aquesta frase que sintetitza molt bé cap on hem d'anar.


Gemma Martínez Sangrà
Consellera de Serveis Socials, Salut i Igualtat al Consell Comarcal de La Segarra.

8 de marc, 2022.