Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Article de la consellera comarcal d'ensenyament i cultura, Elisabet Jové, "La importància de la cultura en temps difícils".

"La importància de la cultura en temps difícils".

Elisabet Jové i Farré regidora a l'Ajuntament de Ribera d'Ondara i consellera comarcal d'ensenyament i cultura al Consell Comarcal de la Segarra.
En una situació complicada com la que estem vivint a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19, des del Consell Comarcal de la Segarra hem seguit apostant per la cultura. És cert que no hem pogut realitzar totes les activitats previstes, però n’hem realitzat una bona quantitat de les quals us n’explico algunes.

Malgrat les dificultats hem pogut lliurar el premi literari 7lletres en la seva 15a edició fent possible que hi hagués una guanyadora, la Sra. Ester Enrich Coma que ens ha regalat el seu recull de comptes  “Negre sobre blanc” que ja per sempre més formarà part de la història literària de la nostra comarca.

Hem col·laborat amb l’adquisició de publicacions comarcals per incrementar el fons local de les biblioteques i centres de lectura de la Segarra.

S’ha renovat del conveni amb la fundació Jordi Cases i Llebot mitjançant el qual es col·labora en la publicació dels diferents volums que contenen l’inventari del patrimoni arqueològic, arquitectònic i artístic dels diferents municipis de la Segarra. De moment s’han editat els inventaris dels municipis: Sanaüja, Torà, Ivorra, Estràs, Massoteres, Torrefeta i Florejacs, Guissona i Tarroja. Us animem a adquirir-los en les vostres llibreries més properes o bé online pel seu valor intemporal i pràctic. El pròxim llibre-inventari en el que s’està treballant és el de les Oluges.

S’ha participat en la segona edició del Festival de Narració Oral a la Segarra, el Segamots que a més de Cervera i Guissona, ha estat present a Tarroja, Riber i les Pallargues.

S’ha creat una ruta literària sobre la poètica de Pedrolo. Aquesta ruta parteix del cementiri de Cervera on hi ha una làpida d’una familiar de l’autor que dóna inici al poema Les dones de la meva nissaga,  i segueix amb un recorregut introspectiu sobre la poètica pedroliana. Aquesta ruta formarà part de les rutes inscrites en el mapa literari català i dins d’Espais Escrits, associació que aglutina les associacions i institucions que vetllen i promouen la literatura catalana.

S’està renovant i ampliant la web del 7lletres, la presentarem properament. Un dels continguts destacats de la web 7lletres és el mapa literari de la Segarra on s’hi inclouran les principals localitzacions d’espais emblemàtics, tots ells relacionats amb autors segarrencs o de fora que han viscut o deambulat per la Segarra. També hi apareixeran rutes literàries i punts d’interès de l’Espai Pedrolo.

Ja tenim publicades les bases per la propera edició del 16è premi 7lletres.  Podeu presentar el recull de 7 relats fins el 15 de març, els estem esperant!!!

Animo a  tots els Ajuntaments i entitats a seguir programant activitats culturals malgrat les restriccions, complint els protocols de seguretat establerts. La cultura és molt necessària per a tothom, músics, escriptors, actors... i també pel públic, especialment en aquests moments d’aïllament. Hi ha diferents ajudes des de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i a www.programa.cat que redueixen substancialment el cost dels espectacles culturals.

Aquest 2021, a part de consolidar i ampliar projectes endegats, estem treballant amb altres de nous que són molt engrescadors i, com no pot ser d’una altra manera, continuem apostant per la cultura com un bé essencial per al nostre desenvolupament personal i pel nostre benestar.

Molts ànims per a tothom! 
Elisabeth Jove.JPG