Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra acull des de mitjans d'octubre la tercera edició del projecte “SegaMots, l'art de contar contes”.

El festival SegaMots, una de les tres potes del projecte, s'esdevindrà del 16 al 28 d'octubre. Tots els actes són gratuïts i amb reserva prèvia.

Imatge de la presentació del cartell
Imatge de la presentació del cartell

DIVENDRES 08 OCTUBRE 2021

El SegaMots, és un projecte de narració oral que arriba a auditoris, places, residències, escoles, museus, biblioteques... mitjançant les seves tres potes: festival, contes a escoles i residències, i proposta didàctica.

El festival “SegaMots” presenta tot un seguit d'espectacles, conferències, i taules rodones al voltant de la narració oral. Una cita farcida d'històries antigues i noves a càrrec de les narradores: Paula Carballeira, Maniños; Mon Mas, Parets; Lídia Clua, Centelles; Almudena Francés, Ontinyent; Ada Cusidó, Barcelona. Veus diferents, diferents maneres de contar.

El festival és itinerant, i enguany passarà per escenaris interiors i exteriors de Palou, Tarroja de Segarra, Estaràs, Montornès de Segarra, Mas de Bondia, Guissona i Cervera. A tot arreu es contemplaran les mesures de seguretat pertinents i l’ús obligatori de la mascareta en els espais tancats.

Quant a escoles i residències, rebran visita de narradores i narradors al llarg de la setmana del festival. I la proposta didàctica es farà al llarg del curs en conjunt amb els museus de Guissona i de Cervera.

La presentació del projecte SegaMots s’ha fet aquest matí a la seu del Consell Comarcal amb totes les institucions i entitats col·laboradores.

Tal com explica la seva directora, Patricia McGill, el festival arriba amb moltes ganes de trobades al tros, al safareig, i a la vora del foc: allà on hi hagi històries per compartir i per escampar.

S’han presentat les diferents activitats. Aquesta edició s'incrementa el nombre de narradores convidades, d'entitats que hi participen, i de municipis que s'hi sumen al projecte.

Dins el festival, tots els actes són gratuïts i amb aforament limitat; cal fer la reserva prèvia a través de la web del Festival, Segamots - L'art de contar contes.

Imatges de la presentació del Festival.

 

8 d’octubre de 2021.