Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recorregut

QUÈ FEM

L’eix del projecte és l’art de contar contes de viva veu, la narració oral  com a fet col·lectiu, font de coneixements transmesos de generació en generació, camp idoni per fer palesa la nostra interculturalitat, per celebrar i per redescobrir, revitalitzar i refermar el patrimoni cultural immaterial que forma part de la nostra identitat.

D’ON VENIM

El SegaMots va néixer amb Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 amb voluntat de projecte de territori , i de programació anual estable. El tret de sortida el van donar Cervera i Torrefeta i Florejacs, municipi que de seguida es va adherir a la proposta del festival. L’any següent, s’hi van afegir Guissona, Plans de Sió i Tarroja de Segarra.

CAP A ON ANEM

Volem arribar a tothom (escoles, residències, institucions, població en general…), des dels diferents racons del territori (carrers, places, teatres, aules, biblioteques, museus, cases, monuments…) amb protagonistes diferents (narradores amb estils artístics diversos: veus, tècnica, parles, formacions, experiències; persones que expliquen les seves històries de vida; alumnes que elaboren el seu relat…). Així mateix, existeix la voluntat d'involucrar diferents actors i institucions, per tal de construir un projecte conjunt, on tothom s’hi senti representat. Per tal d'assolir aquesta fita, el projecte té tres potes: contes a centres educatius i residències, propostes didàctiques vinculades amb els museus i les biblioteques, i festival a diferents indrets de la comarca.

QUÈ VOLEM

"SegaMots vol re-presentar l'art de la narració oral i redescobrir La Segarra com a territori de paraula."Document Actions