Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Montse Colilles

Sóc Solsonina però resideixo i treballo de psicòloga-psicoanalista a Barcelona. A part de la meva consulta privada m’interessa molt la formació per a la petita infància i per això faig assessoraments a escoles bressol, CDIAPs, així com xerrades per a pares i mares.

La literatura sempre m’ha interessat com a lectora però també per a la formació de mestres i dels altres mediadors, que són els referents lingüístics i els que donen vida a les cantarelles i relats.

Aposto per la literatura de tradició oral amb tot el seu bagatge simbòlic i en un món on la imatge ho envaeix tot. Necessitem el llenguatge per a poder llegir les imatges i per construir el nostre món interior.

Crec que el nodriment cultural escurça les desigualtats socials i l’experiència em diu que els infants també necessiten històries i llibres de qualitat per a comprendre el món que els envolta. Cal confiar en els infants i en la seva vida interior com a petits lectors, per això els relats poden contenir situacions conflictives, inquietants, amb finals inesperats, ambigüitats, sorpreses, interrogants i silencis.

Aposto pel do de la lectura en veu alta sense buscar cap rèdit didàctic ni psicològic. L’experiència literària implica que l’oïdor no és passiu: el bon narrador produirà vibracions i ressonàncies a cada oient però no sabem quines. Aquesta és la gràcia!

 

 

www.instagram.com/montsecolilles

www.twitter.com/colillescomont

 

MONTSE COLILLES 2.jpeg