Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte SegaMots l'art de contar contes

SegaMots és una festa de paraules dites i escoltades. SegaMots és barreja de cultures. SegaMots és memòria. SegaMots és temps de trobada. SegaMots és un pam de terra. SegaMots és una petjada. SegaMots és un gra de blat.

Logotip
Logotip

DIVENDRES 09 JULIOL 2021

Tres potes té el projecte: un cicle de contes a les escoles i residències anomenat Contes a la catxipanda, la seva proposta didàctica, Magatzem de moments, i el festival SegaMots

Els mesos de febrer i març de 2019 es van dur a terme 25 sessions de contes per als cursos des de P3 fins a 6è de les escoles Jaume Balmes, Les Savines i Mossèn Josep Arques. Tres narradores i un narrador van mostrar quatre estils diferents de narrar a cadascuna de les escoles: Lídia Clua, de Centelles; Carles Alcoy, de Salàs de Pallars; Mon Mas, de Parets del Vallès, i la coordinadora del projecte, Patrícia McGill, de Montevideo i Florejacs. 

Els mesos d'abril i maig ens van obrir les portes l'Hospital Berenguer de Castelltort - Residència Mare Güell i la Fundació Casa de Caritat - Residència Mare Janer, per fer dues sessions més. 

Mentrestant, algunes de les escoles començaven a jugar la proposta didàctica que va durar fins al juny, Magatzem de moments, elaborada amb Alba Cuñé.

El festival SegaMots arribarà amb l'equinocci de tardor, quan les nits duren igual als dos hemisferis. Enguany estarà sota el paraigua de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, i anirà de la mà de la Festa Major.

Tres narradores donaran el tret de sortida A peu de paeria divendres 20 de setembre a les 20'30h. Les nostres convidades en aquesta ocasió seran Tània Muñoz, de Castelló; Noemí Caballer, de Salàs de Pallars, i Martha Escudero, de Ciutat de Mèxic. Hi haurà actuacions en racons emblemàtics tot el cap de setmana.

Dissabte a la tarda, Tània Muñoz i Pep Coll, professor i escriptor de Pessonada, ens convidaran a la seva taula rodona a l'entorn de la narració oral. 

El trio de narradores s'acomiadarà de nosaltres A peu de castell, al poble de Florejacs, diumenge a les 12'30h.

Dilluns 23 a les 12'30h hi haurà la traca final, en què nens i nenes dels centres educatius prendran la paraula a l'espai Altres herbes, una mini-marató presentada per Mon Mas i Patrícia McGill.   

El projecte compta amb alguns col·laboradors excepcionals: Museu de Cervera, Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, Centre de Recursos Pedagògics de La Segarra, Biblioteca Comarcal Josep Finestres, el músic Xesco Grau i alguns components de la banda del Conservatori Municipal de Música de Cervera, la cantant i directora Esther Llopis i part de la Coral Infantil Nova Cervera. 

Volem aprofitar aquesta oportunitat per fer visible el nostre ofici de contar contes de viva veu, portar una mostra de diferents estils, i fer una reflexió conjunta entre aquell qui escolta i aquell qui explica. Ens agradaria encomanar el nostre entusiasme, de la mateixa manera que s'encomana una cançó que no et pots treure del cap i que cantes a la dutxa, al carrer, al cotxe.

SegaMots ha començat a sembrar i a segar.