Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què és?

7 lletres. El premi literari i més coses és una iniciativa que implica una triple vessant:

-              El premi literari

-              Activitats al voltant de la figura i obra de Manuel de Pedrolo

-              Activitats literàries paral·leles

El reconeixement de la figura de Manuel de Pedrolo ha estat un dels motius principals per a la convocatòria d’un premi literari i la realització d’una sèrie d’actes que es duen a terme al voltant de la seva figura i obra sota el nom de 7lletres. El premi literari i més coses.

Però a més, la Segarra és i ha estat una terra rica en escriptors i en producció literària (des del trobador Guillem de Cervera fins al poeta Joan Margarit, passant per Isabel i Josep Solsona o Mercè Canela), una  manera de donar-los a conèixer és dur a terme un seguit d’activitats relacionades amb la literatura de forma paral·lela amb altres esdeveniments culturals.

Tot plegat suposa la participació coordinada de diferents entitats municipals, associacions, museus, biblioteques, centres educatius i altres per tal de convertir la Segarra en un referent important en el món de les lletres, promovent a la vegada aquesta comarca amb tots els seus atractius.

El premi duu el nom de 7lletres. L’elecció d’aquest nom ha sorgit a partir de la coincidència d’un gran nombre de paraules relacionades amb aquesta iniciativa que consten de set lletres (Pedrolo, Segarra, cultura, llengua, novel·la, lectura…)

El logotip que identifica 7lletres. El premi literari i més coses és un poema visual del mateix Pedrolo, el grafisme del qual s’adiu amb el nom del premi.