Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El futur que volíem, any 2023

Francesc Duch Casanova (Girona, 1987)

És escriptor, diplomat en fisioteràpia i té un postgrau en coaching de la salut. Entre altres ciutats, ha viscut a París i a Mont-real, fonts d’inspiració de molts dels seus contes, i actualment viu a Girona. Ha publicat els llibres de relats Altres mares (Pagès Editors), Premi 7Lletres 2018, i El vol de l’Alícia i altres contes (Viena Edicions), 30è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa i 34è Premi Països Catalans-Solstici d’estiu; i també la novel·la Joana (Cossetània Edicions), 39è Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre.

El futur que volíem (Pagès Editors)

El futur que volíem és un recull de relats de mirada crua que giren al voltant de la descoberta, la maduresa i el despertar de la consciència, que arriba de cop, com un tro i a qualsevol edat. Escrits des d’una distància propera i despullada, els protagonistes dels diferents contes es desfan de qualsevol bena als ulls que pugui privar-los de veure-hi clar, i s’enfronten a la realitat mentre es pregunten com serien les seves vides si haguessin pres un camí diferent.

“M’hi vaig veure com si fos una altra. El reflex d’una desconeguda. Fins i tot vaig creure’m que m’havia canviat l’edat i que ja no en tenia deu. Va ser com si damunt dels ulls, amalgamada amb el meu front i ancorada al clatell, hi hagués fet niu la lluna. I els meus ulls color de corb, dos cràters.”

A partir d'un recull de contes de factura diversa l'autor enfronta els seus personatges al moment en que, sobtadament, la consciència es desvetlla i la realitat pren altres formes que no havíem sospitat.

Amb una prosa desinhibida però exigent, Duch aboca els seus personatges a la possibilitat d'esdevenir l'altre i els anima a trencar amb els convencionalismes que ens imposen les màscares.