Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Venècies. 4a edició, any 2009

Mireia Companys Tena (Moncada i Reixac, 1975)

Llicenciada en Humanitats, en Filologia Catalana i en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona, i estudiosa de l'obra de Roberto Bolaño. Es dedica a la docència i a la traducció, i ha estat professora de llengua i literatura catalanes a la Universitat de Sàsser , a Sardenya, i a la Universitat Ca'Foscari de Venècia.

Ha publicat els reculls poètics Perfils de la inconsistència i Un brot de febre, la novel·la breu La mirada ferida, i el recull de relats Venècies. La incerta topografia dels somnis. També ha publicat diverses obres en llibres col·lectius, en revistes i diaris, i alguns dels seus poemes han estat inclosos a l'antologia Donzelles.

 

Venècies. La incerta topografia dels somnis (Pagès Editors)

Venècia és el lloc ideal per perdre’s en la confusa frontera entre realitat i somni, entre somni i malson. Això és el que diu un dels personatges de Venècies, un recull de set relats ambientats als diversos barris d ela ciutat dels canals. Set històries que no tenen en comú tan sols l’escenografia veneciana, sinó una atmosfera onírica i laberíntica per la qual transiten un ventall de personatges confusos, somnàmbuls, desencantats, que veuen com els seus somnis es van transformant en malsons o, senzillament, es desfan. Amors abocats al fracàs o a la rutina, identitats confuses, lluites estèrils contra el pas del temps, jocs de miralls, violències soterrades, són alguns dels elements que es barregen per oferir set possibles cares d’una ciutat ambigua i polièdrica com l’existència humana.

Venècies.jpg