Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ramon Pardina, guanyador del XVI Premi 7lletres amb El gran circ domèstic

A El gran circ domèstic, el recull de contes guanyador de la XVI edició del premi 7lletres, la vida més quotidiana, domèstica, s’entrelliga amb la sorpresa i l’experiència fantàstica per fer-nos reflexionar.

7lletres
7lletres

DILLUNS 12 JULIOL 2021

Nota de premsa del premi literari 7lletres

9 de juliol de 2021

                                                            

Ramon Pardina, guanyador del XVI Premi 7lletres amb El gran circ domèstic

A El gran circ domèstic, el recull de contes guanyador de la XVI edició del premi 7lletres, la vida més quotidiana, domèstica, s’entrelliga amb la sorpresa i l’experiència fantàstica per fer-nos reflexionar.  Mirar els anuncies de televisió és ben normal, però no que un dels seus protagonistes surti de la pantalla per plantar-se a la teva sala. Com serà la teva vida amb aquest ser adorable sortit de la pantalla? Qualsevol pot arribar a trobar el pis dels seus somnis, però què passa si el pis no et vol i fa tot el possible per fer-te fora? O si quan tornes a la cua on t’espera la teva parella, tu ja no ets tu i ningú no et reconeix?

L’autor, Ramon Pardina, després de dedicar-se a la publicitat, ha treballat com a guionista en programes d’humor tan populars com Polònia, El Foraster o Late Motiv. Ha publicat diverses obres de narrativa i ha obtingut premis de tant prestigi com el Miquel Àngel Riera, l’any 2005, o el Joaquim Ruyra, el 2010.

En l’edició d’enguany, la setzena, s’ha rebut un total de 33 exemplars. Per aquest motiu, l’alta participació, s’ha requerit la col·laboració d’un comitè de lectura que ha fet una primera selecció de les obres presentades que passen al jurat. En la present edició han estat seleccionats 12 originals. El jurat ha estat format per Alba Granell, Emili Bayo, Xavier Vidal, Ramon Badia i Eloi Planes.

El premi, editat per Pagès Editors, té una dotació econòmica de 7000 euros, cosa que el converteix en el més ben dotat de les Terres de Lleida.

L’acte de lliurament de premi ha tingut lloc el 9 de juliol, al castell de Concabella. Aquest any el lliurament del premi ha recuperat la data inicial que l’any passat, a causa de la COVID-19, es va veure alterada i es va celebrar el mes de setembre. Enguany, com s’havia fet des del seu inici l’any 2006, se celebra el cap de setmana més proper al dia 7 de juliol. Així i tot, l’acte s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies sanitàries.

Al lliurament, a més de persones relacionades amb 7lletres i el món de la cultura de la Segarra, hi ha assistit representants de les entitats organitzadores; mecenes del premi com Jordi Pujol, de prefabricats Pujol, Lluís i Eulàlia Pagès, de Pagès Editors, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida Miquel Àngel Cullerés i la diputada provincial Mercè Carulla. .

La pandèmia també ha alterat les MÉS COSES, les activitats culturals que al llarg de set setmanes es duen a terme a la Segarra i que finalitzen en l’acte del lliurament de premi. Les ha alterat, però no les ha interromput. En aquest sentit s’ha treballat en una nova web de 7lletres www.7lletres.cat. També en un espai interpretatiu 7lletres, que segueix la pauta de “Pedrolo, més enllà dels límits” a l’Espai Pedrolo al castell de Concabella. També hem creat un itinerari basat en l’obra poètica de Manuel de Pedrolo al cementiri de Cervera. Es tracta d’un traçat de quatre parades temàtiques, senyalitzades amb codis QR, que funcionen individualment o com a part del conjunt, i que podreu trobar al cementiri de Cervera o al canal YouTube de 7lletres. El dia 2 de juliol, a l’Auditori de Cervera, es va presentar Pells”, recull guanyador de la 15a edició de 7lletres.

7lletres. El premi literari i més coses, és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, de la Paeria de Cervera i de l’Ajuntament de Els Plans de Sió.

7lletres.