Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació d’Instants d’intempèrie, llibre guanyador de la 17a edició del premi 7lletres

L’antiga església de Sant Joan Degollat de Cervera, va acollir la presentació d’Instants d’intempèrie, de Montse Milan Moliné, obra guanyadora de la 17a edició del premi 7lletres.

Imatge a l’antiga església de Sant Joan Degollat de Cervera
Imatge a l’antiga església de Sant Joan Degollat de Cervera

DIMECRES 24 MAIG 2023

El divendres 19 de maig, a les 7 de la tarda, va tenir lloc la presentació de l’obra guanyadora de l’última edició del premi 7lletres. Ester Enrich, guanyadora del premi l’any 2020 amb l’obra Pells, va presentar a l’autora, Montse Milan, i, a partir del diàleg entre les dues autores,  el recull de relats Instants d’intempèrie.

A Instants d’intempèrie, els personatges tenen, aparentment, una vida rutinària dins del món en què cada una d’elles viu. Però, cada una de les protagonistes ha de sobreviure en una societat que els és hostil. Set desconegudes amb tres aspectes en comú: són dones, viuen a Barcelona i pateixen violència. Cada història posa a prova les protagonistes, que hauran de crear estratègies per fugir, adaptar-se o sobreposar-se al seu passat, al seu present i a la intempèrie emocional en la qual es troben com a repercussió d’aquesta violència. L’autora planteja la supervivència com una fletxa que travessa els set relats i els uneix en un recull punyent, intens i acurat. L’obra ha estat editada per Pagès Editors.

Montse Milan Moliné (Lleida, 1982) és escriptora i mestra. S’ha format a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i al Laboratori de Lletres, on exerceix com a professora de novel·la. Des del 2018, col·labora a la revista La Borrufa amb microrelats, poesia visual i ressenyes literàries. A més, forma part de la junta de l’Associació Llibre del Pirineu. Ha participat en diversos premis literaris i alguns dels seus relats han estat guardonats i recollits en diferents antologies. L’any 2022 publica el primer llibre, Als afores (Voliana Edicions), ambientat a la Lleida de la postguerra.

El premi 7lletres es convoca des de l’any 2006 des de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, la Regidoria de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Pedrolo. A partir de l’any 2022, dissetena edició, el premi passa a tenir un abast intercomarcal amb la incorporació de l’Ajuntament de Plans de Sió i l’Ajuntament de Tàrrega.

A més de premi literari, s’organitzen un seguit d’activitats culturals arreu de la comarca de la Segarra i de Tàrrega per homenatjar la figura, l’obra i el pensament de l’escriptor Manuel de Pedrolo.

La pròxima activitat es durà a terme el mes de juny a l’Auditori Municipal de Cervera,  serà la celebració de la majoria d’edat de la iniciativa 7lletres. El premi literari i més coses amb cabaret a càrrec de Glòria Ribera i Gypsy Nel·lo i textos eròtics de Manuel de Pedrolo.