Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es declara desert el 19è Premi 7lletres 2024 de relats breus

Les administracions convocants mantenen l’acte de lliurament com a acte literari i colofó de les sis activitats sobre la literatura i lletres programades des del mes d’abril a la Segarra i Tàrrega.

Imatge de grup
Imatge de grup

DILLUNS 08 JULIOL 2024

Es declara desert el 19è Premi 7lletres 2024 de relats breus

Les administracions convocants mantenen l’acte de lliurament com a acte literari i colofó de les sis activitats sobre la literatura i lletres programades des del mes d’abril a la Segarra i Tàrrega.

L’escriptora Carlota Gurt imparteix una conferència reivindicativa del conte i la narració breu com a gènere literari, i la companyia targarina Cruma ha fet una lectura dramatitzada del primer conte escrit per Pedrolo el 1938, “La pipa”.

Els Plans de Sió.- Divendres, 5 de juliol, ha tingut lloc al Castell de Concabella l’acte de lliurament del 19è premi 7lletres. El premi literari i més coses, convocat pel Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera, l’Ajuntament dels Plans de Sió i l’Ajuntament de Tàrrega, que, en aquesta edició ha quedat desert segons veredicte del jurat. La seva secretària, Alba Granell Rosich, ha llegit l’acta en un acte literari conduït per la periodista targarina Gemma Peris, directora de Ràdio Tàrrega i presidenta de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya .

El jurat ha declarat en l’acta que la decisió, presa unànimement per tots els seus membres, “s’ha pres amb l’única voluntat de preservar la qualitat literària del certamen i garantir que les obres guanyadores mantinguin la categoria que és necessària en un guardó de la tradició i trajectòria del 7lletres”.

Així mateix, en la mateixa acta, el jurat ha manifestat que “algunes de les obres presentades desperten interès i demostres projecció literària incipient”.

Com a activitat literària, la companyia targarina de teatre Cruma (nom pres d’una obra de teatre de Manuel de Pedrolo publicada el 1957) ha fet una lectura dramatitzada del primer conte de l’autor segarrenc, “La pipa”, escrit el 1938 i publicat en el seu primer recull, editat el 1953, que porta per títol, precisament, El premi literari i més coses, d’on pren el seu nom aquest certamen.

En l’acte literari al Castell de Concabella s’ha programat també una conferència de la traductora i escriptora Carlota Gurt, guanyadora del Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions 2019, de reivindicació del conte com a gènere literari.

La cerimònia ha comptat amb representants de les quatre administracions convocants, l’alcalde dels Plans de Sió, Xavier Pintó, el paer en cap de Cervera, Jan Pomés, el regidor de Cultura de Tàrrega, Miquel Nadal i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé, qui ha parlat en nom de les 4 institucions. A més, hi han assistit també el director dels Serveis territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull, la diputada de la Diputació de Lleida Sandra Marco, la directora de l’Editorial Pagès, que publica cada any l’obra guanyadora i el director de Prefabricats Pujol, empresa patrocinadora del guardó.

Juliol, 2024.