Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Signatura del conveni de col·laboració entre el ConsellComarcal, la Paeria de Cervera, l'Ajuntament dels Plans de Sió i l'Ajuntament de Tàrrega per la coorganització del premi 7lletres.

Amb aquesta signatura l'acte es converteix amb la voluntat de fer del Premi literari 7lletres un projecte intercomarcal per reivindicar la figura de Pedrolo.

© Premi 7lletres.
© Premi 7lletres.

DIMARTS 26 ABRIL 2022

NOTA DE PREMSA.- 

Dilluns, 25 d’abril, ha tingut lloc al castell de Concabella la signatura del conveni de col·laboració per l’organització de 7lletres. El premi literari i més coses. Els signats han estat Francesc Lluch, com a representant del Consell Comarcal de la Segarra, Joan Santacana, paer en cap de la Paeria de Cervera, Xavier Pintó, alcalde dels Plans de Sió i M. Alba Pijuan alcaldessa de Tàrrega.

Des de l’any 2006, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, la Regidoria de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Manuel de Pedrolo han convocat un premi literari i han organitzat un seguit d’activitats culturals arreu de la comarca de la Segarra per homenatjar la figura, l’obra i el pensament de Manuel de Pedrolo. A partir d’enguany, dissetena edició, tant el premi com les més coses passen a tenir un abast intercomarcal.

Tal com ha posat de manifest el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, era necessari que a les portes de la seva majoria d’edat, 7lletres creixés incorporant els Ajuntaments dels Plans de Sió i de Tàrrega. El primer, per haver col·laborat en aquesta iniciativa des dels seus inicis i ser el municipi al qual pertany l’Aranyó lloc de naixement de Pedrolo. A més, el castell de Concabella, també a Plans de Sió, acull l’Espai Pedrolo i el fons documental de l’escriptor. La coorganització amb l’Ajuntament de Tàrrega era un desig llargament perseguit que finalment s’ha pogut dur a terme.

Lluch també ha volgut agrair a tots els col·laboradors que han fet possible les disset edicions del premi: administracions, associacions culturals, voluntaris i, sobretot, els mecenes com Prefabricats Pujol i Pagès Editors.

Pel que fa al premi, aquest any ha sofert alteracions en les dates. El termini de lliurament d’originals serà el 30 de juny i l’atorgament del premi el 7 d’octubre. Però, la voluntat, com ha comentat Joan Santacana, és que en les pròximes edicions la data d’atorgament del premi torni a ser el 7 de juliol.

Tàrrega, Cervera i els Plans de Sió acolliran les activitats programades per la present edició. El tret de sortida, el mes de maig a Tàrrega dins del Festival Embarrat i es clouran a Concabella amb el lliurament del premi. Com ha explicat Xavier pinto, la presentació del llibre guanyador de la 16a edició del premi 7lletres i del llibre Visita a la senyora Soler, la senyalització d’una ruta poètica pel cementiri de Cervera i el trasllat de les despulles de Manuel de Pedrolo al cementiri de l’Aranyó, completaran les ...Més coses.

Alba Pijuan ha coincidit amb el president del Consell Comarcal en què la incorporació de Tàrrega a 7lletres era necessària donada la vinculació vital i sentimental de Pedrolo amb ciutat i més ara, que la casa on va viure l’escriptor es convertirà en casa museu.

 

Informació i fotografies facilitades per l'organització del Premi 7lletres.