Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller de compostatge a l’escola l’Estel de Sant Guim de Freixenet

El Consell Comarcal reprèn les activitats del Catàleg d’Activitats Educatives als centres escolars. Una de les activitats que el Consell Comarcal presta als centres escolars és el taller de compostatge a les escoles que tenen compostador.

L'escola l'Estel a Sant Guim de Freixenet
L'escola l'Estel a Sant Guim de Freixenet

DIMARTS 20 OCTUBRE 2020

NOTA DE PREMSA

                                                                        

Taller de compostatge a l’escola l’Estel de Sant Guim de Freixenet

El Consell Comarcal reprèn les activitats del Catàleg d’Activitats Educatives als centres escolars.

Una de les activitats que el Consell Comarcal presta als centres escolars és el taller de compostatge a les escoles que tenen compostador. Una d’aquestes escoles és l’Estel a Sant Guim de Freixenet.

L’activitat es dirigeix als alumnes de 3r i 4t que són els encarregats de gestionar el compostador durant l’any. Els alumnes hi fiquen les restes de fracció orgànica del menjador.

A l’inici de curs es fa el taller de presentació del compostador, s’explica que hi pot anar i que no, després es mostra el que hi ha a l’interior del compostador i cada dos anys es retira tot el compost. Concretament, aquest any s’ha fet.

Es deixa tot el compost i els nens durant l’any el van garbellant, i l’aprofiten per a l’hort que hi ha a l’escola.

Les escoles de la Segarra que tenen compostador són 6: les Savines a Cervera, l’escola rural de Sant Antolí, Fedac Guissona, l’escola l’Estel a Sant Guim, la Llar d’Infants Patufet a Guissona i el Taller Espígol a Cervera.

Des del Consell Comarcal, dins el Catàleg d’Activitats Educatives es presten els tallers a les escoles, però la resta s’ho fan ells mateixos.

Durant el curs  2018-2019 del catàleg d’activitats se’n van sol·licitar 20 tallers, l’any passat no va poder ser per la COVID.

Des de l’àrea de gestió de residus del Consell Comarcal també es reparteixen de forma particular compostadors a qui vulgui tenir-ne a casa. Aquest any se n’han repartit 9 i des de l’inici uns 270.

 

                                                                   

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat

676491230

www.ccsegarra.cat

@ccsegarra.cat