Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Millora dels índexs de reciclatge al 2019 respecte l'any anterior

La Segarra és la cinquena comarca de Catalunya on més es recicla i la primera de la demarcació de Lleida

DIVENDRES 07 AGOST 2020

 

A la Segarra l’any 2019 es van generar gairebé 10.000 tones de residus municipals. Això suposa una generació d’1,2 Kg per habitant i dia, és a dir, que cada segarrenc, de mitjana, genera 1.200 grams cada dia d’escombraries.

 

La generació va disminuir un 5% respecte l’any 2018. Es tracta d’un factor positiu, ja que el millor residu és aquell que no es genera. A més, la reducció de les entrades a l’abocador es van reduir un 16 %, resultant en menys de 5.000 tones, valors que no es veien des de l’any 2010. La notable reducció del rebuig entrat a l’abocador es deu a la implantació de la recollida porta a porta a Sanaüja i Sant Ramon, així com als canvis i millores del porta a porta de Cervera, Guissona, Torà i Sant Guim de Freixenet.

 

Aquests canvis en la recollida també han comportat l’increment de les fraccions recollides selectivament. En total es van recollir selectivament:

  • 2.000 tones de fracció orgànica. Un 5 % més que l’any anterior.
  • 600 tones de vidre. Un 5 % més que l’any anterior.
  • 750 tones d’envasos. Un 16 % més que l’any anterior.
  • 800 tones de paper. Un 19 % més que l’any anterior.

 

El nombre d’usuaris de les deixalleries comarcals de Cervera i Guissona es va incrementar prop del 50 %. Entre les deixalleries i la recollida d’objectes voluminosos a domicili es van recollir més de 1.000 tones.

 

Segons les recents dades publicades per l’Agència de Residus de Catalunya, la Segarra continua sent, com ho ve sent des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta l’any 2002, de les comarques de Catalunya on més es recicla, concretament la cinquena. Aquest fet permet contenir la taxa d’escombraries, que si no es reciclés seria molt més cara, i és el resultat del gran esforç fet pels veïns i veïnes de la Segarra en reciclar.