Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra incrementa notablement la recollida selectiva respecte l’any passat.

L’increment és perquè durant el primer trimestre del 2019 s’ha implantat el sistema de recollida porta a porta a les poblacions de Sanaüja i Sant Ramon. A més, Cervera ha finalitzat el procés de canvi cap a la identificació de l’usuari en la recollida.

Fotografia de la recollida.
Fotografia de la recollida.

DIJOUS 03 OCTUBRE 2019

Dilluns, 30 de setembre de 2019.

La Segarra incrementa notablement  la recollida selectiva respecte l’any passat.

L’increment és perquè durant el primer trimestre del 2019 s’ha implantat el sistema de recollida porta a porta a les poblacions de Sanaüja i Sant Ramon. A més, Cervera ha finalitzat el procés de canvi cap a la identificació de l’usuari en la recollida. El sistema que es basa en la col·locació de tags amb tecnologia NFC als cubells de 23l i recollida d’incidències per telèfon mòbil. A Cervera es van repartir més de 3500 cubells amb tags. A través del cubell amb xip es pot fer un seguiment més exhaustiu de les deixalles que es treuen al carrer, com també la manera com es seleccionen. A posteriori, des del Consell Comarcal es pot fer un treball més directe a les zones que no es recull correctament.

En el mateix període s’ha realitzat una campanya personalitzada a establiments, empreses i indústries de la comarca. s’han realitzat aproximadament 400 visites per conèixer la quantitat i la qualitat dels residus. Tal com explica el conseller de l’àrea, Josep Maria Castella, ha estat una campanya molt satisfactòria, ja que les tones entrades a l’abocador han disminuït un 20% respecte al 2018.

La recollida selectiva té l’increment més alt a la fracció dels envasos amb un 21%, el segueix el paper cartró amb un 17%, el vidre un 6% i l’orgànica un 5 %.

A les deixalleries, tant a Cervera com a Guissona, hi ha també un increment d’usuaris de gairebé 50% a cadascuna. S’ha ampliat l’horari, sent ara de dilluns a diumenge de les 9 h fins a les 14 h i de les 15.30 h a 20.00 h.

Àrea de Comunicació

Tel. 676491230

comunicacio@ccsegarra.cat