Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Recicla-mòbil, un nou servei de deixalleria a Guissona

Aquest dijous 21 d’octubre ha començat el nou servei de deixalleria establert a Guissona els dijous de mercat, de 9 a 14 hores a la plaça Bisbe Benlloch.

Imatge del president del Consell Comarcal de la Segarra Francesc Lluch, l’alcalde de Guissona Jaume Ars, el Conseller Comarcal de Residus Josep Maria Castella i la Tècnica de medi ambient Jordina Fontanet
Imatge del president del Consell Comarcal de la Segarra Francesc Lluch, l’alcalde de Guissona Jaume Ars, el Conseller Comarcal de Residus Josep Maria Castella i la Tècnica de medi ambient Jordina Fontanet

DIJOUS 21 OCTUBRE 2021

  • Nota de premsa

Aquest nou servei s’anomena Recicla-mòbil i està subvencionat per l’Agència de Residus de Catalunya. A més l’Agència també subvenciona un embut per poder reciclar l’oli que també s’ha proporcionat al mateix punt.

El Recicla-mòbil és una instal·lació de recepció selectiva de residus municipals, orientat a residus especials (olis, bombetes, fluorescents, piles, electrònica i informàtica, bateries, càpsules monodosi de cafè, entre d’altres), així com altres fraccions que es poden recollir selectivament i reaprofitar. El remolc Recicla-mòbil ajuda a reciclar. És una nova forma d’entendre la recollida selectiva com una acció voluntària i satisfactòria en benefici del medi ambient. És una eina útil per facilitar la recollida de tots aquells petits residus urbans que no tenen contenidor i que s’haurien de dur a les deixalleries.

L’oli de cuina i el greix contaminen l’aigua i obstrueixen el clavegueram causant desbordaments, per tal d’evitar que es llanci l’oli per aquests conductes, es proporciona un embut, el qual té la funció de facilitar el procés per abocar l’oli dins una ampolla, per posteriorment llençar-lo al Recicla-mòbil o dur-lo a la deixalleria. Durant aquest primer matí s’han repartit aproximadament uns 450 embuts. Aquesta iniciativa ha sigut possible gràcies a l’empresa Logic fun, encarregats de crear aquests embuts. Aquest s’enrosca en una ampolla i es tanca amb la seva tapa. A més, el tap de l’ampolla es pot guardar a l’interior de la tapa de l’embut, per poder tancar l’ampolla quan està plena.

A l’acte d’aquest dijous 21, també hi han assistit el president del Consell Comarcal de la Segarra Francesc Lluch, l’alcalde de Guissona Jaume Ars i el Conseller Comarcal de Residus Josep Maria Castella.

 

21 d’octubre de 2021.

                                                                  

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat