Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal habilita un control d’accés a les deixalleries de Cervera i Guissona.

Per accedir-hi s’haurà de disposar de telèfon mòbil o d’una targeta, que es podrà aconseguir a les oficines del Consell Comarcal.

Imatge de la deixalleria de Cervera
Imatge de la deixalleria de Cervera

DIVENDRES 10 FEBRER 2023

El Consell Comarcal habilita un control d’accés a les deixalleries de Cervera i Guissona.

A les deixalleries de Cervera i Guissona, així com a les àrees d’emergència d’aquestes poblacions (espais on hi ha situats contenidors per a les diferents fraccions, pensada només per a casos d’emergència en les poblacions amb recollida porta a porta), s’implantarà un control d’accés. És a dir, per accedir-hi s’haurà de disposar de telèfon mòbil o d’una targeta, que es podrà aconseguir a les oficines del Consell Comarcal.

Concretament a Cervera començarà el dimecres 15 de febrer, mentre que a Guissona s’implantarà al mes de març.

De les deixalleries en poden fer ús tots els habitants de la Segarra, seguint la normativa establerta al reglament comarcal del servei de gestió de residus. En canvi, les àrees són d’accés exclusiu pel veïnat de la mateixa població. La limitació d’accés a les àrees d’emergència es farà en funció del tipus d’usuari: veïnat en general, sector de la restauració, segona residència...

La posada en funcionament d’aquest control d’accés tal com ha explicat el conseller comarcal de residus al Consell, Josep Maria Castella, és per evitar els punts negres en què es converteixen a vegades les deixalleries, sobretot després de caps de setmana llargs i, a la vegada, obtenir que se’n faci un ús adequat de les deixalleries.

L’actuació segueix en la línia de la implantació del sistema d’identificació d’usuari amb cubells amb xip, que es va implantar l’any 2016 de manera pionera a Sant Guim de Freixenet i que progressivament es va anar desplegant a la resta de la comarca.

Galeria d'imatges