Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera engega una campanya per disminuir les bosses d’escombraries dipositades al carrer.

La campanya consisteix a dividir Cervera en 11 zones i cada setmana s’inspeccionarà una zona. S’inspeccionaran les bosses que es troben al carrer, deixant sense recollir les que estiguin malament i posant-hi un adhesiu groc indicant la infracció comesa. L’objectiu de la campanya és millorar qualitativament la imatge de la ciutat.

Fotografies del moment de la reunió.
Fotografies del moment de la reunió.

DIMARTS 13 OCTUBRE 2020

NOTA DE PREMSA

Cervera engega una campanya per disminuir les bosses d’escombraries dipositades al carrer.

Des del confinament fins a dia d’avui s’ha detectat en diferents municipis de la comarca, entre ells Cervera, un augment de bosses dipositades en llocs prohibits. És per això que ambdues institucions, Consell Comarcal i Paeria de Cervera, engeguen una campanya conjunta.

La campanya consisteix a dividir Cervera en 11 zones i cada setmana s’inspeccionarà una zona. S’inspeccionaran les bosses que es troben al carrer, deixant sense recollir les que estiguin malament i posant-hi un adhesiu groc indicant la infracció comesa. El mateix dia s’informarà mitjançant cartells o bé trucades als habitatges o establiments comercials corresponents. Altres accions que es duran a terme paral·lelament seran la vigilància de punts conflictius i les inspeccions. L’objectiu de la campanya és millorar qualitativament la imatge de la ciutat.

Aquesta mateixa campanya s’ha fet a Guissona recentment i el balanç és molt positiu. De la campanya s’extreuen dades com que el 3% de la població que no tenia cubell, ara el té. A més, durant el temps de l’actuació la disminució de les bosses ha estat gairebé de la meitat. Per exemple, a Guissona en zones més problemàtiques com la Fonteta, la primera setmana de la campanya hi havia 140 bosses al carrer, mentre que al final de la campanya, concretament 12 setmanes després de l’inici de les actuacions de sensibilització, el total de bosses ha estat 61. Durant tota la campanya a Guissona s’han fet al voltant de 250 visites a habitatges.

Aquesta campanya ha sorgit de la reunió que s’ha  projectat virtualment entre l’Ajuntament de Cervera i el Consell Comarcal. A més, va lligada a la campanya que es va engegar al setembre per disminuir les bosses a les papereres.

Per part del Consell Comarcal, va assistir el President,  Francesc Lluch, la gerent, Núria Magrans, el conseller de l’àrea de Medi Ambient, Josep Maria Castella Estruch i les dues tècniques de residus del Consell Comarcal, com també les informadores ambientals. Per part de l’ajuntament de Cervera va assistir Jordi Pons, regidor de civisme, mobilitat i hisenda. I també el cap de la brigada, Manel Cortés, ja que es comptarà amb el suport de la policia local i la brigada per portar a terme la campanya.

Tal com explica el President, Francesc Lluch, el treball conjunt entre administracions és clau per fer front comú en aspectes tan importants a la comarca com el reciclatge.

Dimarts, 13 d’octubre de 2020.

 

Fotografies del moment de la reunió.