Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oficina de Transició Energètica

El Consell Comarcal de la Segarra, forma part de la Xarxa d’oficines comarcals d’impuls de la transició energètica que ha impulsat la Generalitat de Catalunya, des del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l’ICAEN.

Aquestes oficines han estat finançades per la Generalitat amb l’objectiu que esdevinguin eines per fer arribar la transformació verda arreu del país, articular la participació del territori en el nou model energètic més net, sostenible i democràtic, i per acompanyar als ciutadans, empreses i administracions locals en aquest procés de transició energètica.

Horari: De dilluns a divendres de 8-15h

Contacte: 973531300

Correu electrònic: oficinaenergia@ccsegarra.cat

 

Funcions:

Les tasques a desenvolupar es centraran en els següents àmbits:

  1. Assessorament en la gestió energètica dels ajuntaments
  2. Assessorament i promoció de les energies renovables a la comarca (geotèrmia, aeroteria, biomassa, fotovoltaica i tèrmica)
  3. Suport en la creació de comunitats energètiques i/o autoconsum compartit
  4. Tasques de suport i de creació de criteri comarcal pel que fa a la planificació i el disseny de la implantació de les energies renovables al territori en el marc del desenvolupament del Pla territorial per a la implantació de les instal·lacions d'energies renovables a Catalunya (PLATER), i d'acompanyament integral als projectes de generació d'energia a partir de fonts renovables.
  5. Informar de subvencions relacionades amb la transició energètica:

Ajuts i Subvencions de l’ICAEN (Institut Català de l’Energia) en energies renovables, mobilitat elèctrica, edificis, PIME’s i industria:

https://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/

Per a establiments turístics: https://canalempresa.gencat.cat/ca/integraciodepartamentaltramit/tramit/PerTemes/Ajuts-per-a-projectes-deficiencia-energetica-i-economia-circular-dempreses-turistiques

Logo Xarxa.png