Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La comarca i la globalització - PRESENT

A finals del s. XX els efectes de la globalització comencen a impactar a la Segarra, en un moment històric en el qual -precisament- també es crea oficialment la comarca de La Segarra (1987) com a espai de treball conjunt i coordinació pública en l’àmbit dels governs locals.


D’aquesta manera, la Segarra i el seu territori rep els mateixos impactes que qualsevol territori rural, entre els que destaquen:

Escassos resultats en l’articulació col•lectiva de voluntats a través del Consell Comarcal. Les tendències positives derivades del procés de globalització no han sabut ser potenciades i les negatives no han sabut ser revertides.
Dificultats per consolidar un teixit industrial divers.
• La societat segarrenca avança decididament cap a la convivència de diferents cultures.
Necessitat de retenir el talent local i de ser atractius per atraure’n de forà.
• La consolidació vers la comarca d’un flux turístic de qualitat, que valori els recursos materials i immaterials presents al territori i doni sortida als emprenedors i emprenedores locals que aposten per productes autòctons de qualitat.


La comarca, com a ens de govern, gestió i d’articulació de voluntats col•lectives, té encara un potencial no explotat del tot i aquest és precisament, el factor que aporta sentit i coherència al fet comarcal en un món global.


L’aïllament secular no té cap sentit com a projecte col•lectiu de futur però alhora, proporciona i defineix la possibilitat d’articular una resposta amb perfil propi, diferenciada de la resta i que ha de ser el que ha de seguir navegant amb èxit en un món global.