Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

10.- TAULA DE LA NOVA RURALITAT

Els objectius principals són d’una banda, donar resposta als reptes als quals s'enfronta la pervivència de l'activitat rural tradicional en relació amb les figures de protecció del paisatge D’altra banda, fomentar actuacions encaminades a promoure la transició energètica, la convivència entre l’activitat productiva rural i la protecció del medi que la sustenta, i  garantir la millora dels serveis bàsics i els equipaments públics.

Després de les tres convocatòries de taula previstes, alguns resultats que s’esperen són:

  • Disposar d’una definició compartida del concepte de “ruralitat”.
  • Diagnosi compartida de la necessitat de disposar d’un espai de trobada on planificar les instal·lacions associades a la creació d’energies renovables i alhora preservar un dels principals valors de la Segarra, com és el paisatge.
  • Conèixer diverses bones pràctiques en matèria de ruralitat, paisatge i energies renovables.
  • Definició conjunta de la problemàtica detectada i possibles estratègies per abordar-la.
  • Desenvolupament d’un projecte pilot en matèria de ruralitat, per valorar i combinar el paisatge, l’estil de vida rural, l’activitat agrícola i ramadera i el foment de les energies renovables a la Segarra.
  • Assegurar el finançament a través del PUOSC 2020-2024, per finançar els serveis públics bàsics, especialment el sanejament de les aigües residuals de nuclis rurals i explotacions agropecuàries.

taula ruralitat.png