Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es projecta a la Segarra la primera taula d’ocupació, talent i empresa dins el Pla Estratègic Segarra 2025.

En format on-line i amb l’assistència dels departaments d’ocupació i d’educació de la Generalitat de Catalunya i, de més d’una desena d’empreses de la comarca, ha tingut lloc la taula de treball per cercar conjuntament estratègies que ajudin a encaixar l’oferta formativa amb l’oferta laboral actual a la comarca.

Fotografia del moment de la reunió on-line de la taula de treball.
Fotografia del moment de la reunió on-line de la taula de treball.

DIJOUS 19 NOVEMBRE 2020

NOTA DE PREMSA

                                                                           

Es projecta a la Segarra la primera taula d’ocupació, talent i empresa dins el Pla Estratègic Segarra 2025.

En format on-line i amb l’assistència dels departaments d’ocupació i d’educació de la Generalitat de Catalunya i,  de més d’una desena d’empreses de la comarca, ha tingut lloc la taula de treball per cercar conjuntament estratègies que ajudin a encaixar l’oferta formativa amb l’oferta laboral actual a la comarca.

Aquesta és la primera taula d’ocupació, talent i empresa emmarcada dins el pla estratègic Segarra 2025.

A la reunió, el teixit empresarial ha pogut conèixer els perfils laborals que les administracions reben de les persones que cerquen feina a la comarca. I, a la inversa, s’ha parlat dels diferents perfils laborals que necessiten les empreses de la comarca. La gran majoria han coincidit que els perfils de manteniment (mecatrònica, electrònica, electromecànica ...) són els que més necessiten i no hi ha persones formades. En canvi, el sector agroalimentari hi ha un excés, ja que  es realitza formació a la comarca en aquest sector. Per la qual cosa s’ha posa’t de manifest que cal treballar per veure les necessitats formatives que necessiten les empreses, adequar-les i arribar a acords per impartir-les.

Com a cloenda, per part del conseller comarcal de promoció econòmica, Josep Esquerra, s’ha emplaçat a la creació d’una taula de treball estable per anar valorant les respostes de futur que es presenten a la comarca davant la situació actual arran de la pandèmia.

Les administracions presents han estat del Servei d’Ocupació de Catalunya, el departament d’educació de la Generalitat, la Paeria de Cervera i el Consell Comarcal. Les empreses assistents han estat diverses i de diferents sectors com BonÀrea, El Pastoret, Pinsos Yak, Iberspa, Leds c4, Escala Solar, Làser Mari, entre altres.  

El President, Paco Lluch, ha explicat que el treball en xarxa és l’objectiu final d’aquesta taula de treball per així poder conèixer entre tothom els recursos ocupacionals de la comarca i donar una resposta real a la gran demanda laboral que hi ha actualment.

Descarrega't aquí la convocatòria per a veure tots els assistents a la reunió. 

 

                                                 

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat