Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei de Teleassistència

La teleassistència domiciliària és un servei que permet a les persones grans i/o persones amb diversitat funcional, entrar en contacte verbal "mans lliures", durant les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, amb un centre atès per personal específicament preparat per donar resposta davant situacions d'emergència, d'inseguretat, solitud o aïllament.

El Servei de Teleassistència del Consell Comarcal de la Segarra ofereix a les persones la possibilitat de connectar automàticament i permanent amb un centre d'atenció de trucades des d'on es prendran les mesures oportunes per a solucionar la situació problemàtica, objectiva o subjectiva, i d'emergència que la persona plantegi.

Es tracta d'un servei que permet la permanència de les persones usuàries en el seu medi habitual de vida, així com el contacte amb el seu entorn sociofamiliar, evitant el desarrelament i assegurant la intervenció immediata davant possibles situacions de crisis personals, socials o mèdiques per proporcionar seguretat i millor qualitat de vida.

Dins del Programa de Teleassistència Domiciliària es presten els següents serveis:

- Suport immediat a través de la línia telefònica o mòbil, a demandes de diversos tipus: angoixa, solitud, accidents domèstics, caigudes, etc.

-Mobilització de recursos davant situacions d'emergència sanitària, domiciliària o social.

- Seguiment permanent des del Centre d'Atenció mitjançant trucades telefòniques periòdiques. Agendes per recordar a la persona usuària dades importants, com prendre medicació, visites mèdiques, etc.

El Terminal de teleassistència que s'instal·larà a casa de la persona usuària és fàcil d'usar i té cobertura suficient a qualsevol punt de la casa.

Es lliura un petit polsador que pot portar-se com polsera o penjoll, amb cobertura a tot el domicili. La persona es pot  banyar i dormir amb l'aparell.

Per sol·licitar el servei de teleassistència cal adreçar-se al Consell Comarcal de la Segarra.

Més informació al telèfon: 973531300 o a l'adreça electrònica: serveissocials@ccsegarra.cat