Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oficina d'Igualtat (OIS)

L’oficina d’Igualtat està formada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones, el Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGBTI i també el foment i desenvolupament de plans d’igualtat interns de les administracions locals de la comarca.

L’oficina persegueix l’objectiu d’afavorir polítiques municipals més lliures i igualitàries, considerant la igualtat entre els gèneres com un dels pilars de la cohesió social, el progrés i el benestar de la ciutadania.

Des de l'any 2006 i en col·laboració amb els municipis de la comarca, es promouen tot un seguit d'iniciatives per a què totes les persones puguin gaudir de llibertat i desenvolupar-se sense discriminacions en clau de gènere en les seves relacions familiars, socials, econòmiques, polítiques i culturals.

Per tant, l’Oficina d’Igualtat de la Segarra (OIS) opera a diferents nivells; en els serveis de desenvolupament comarcal,  d’atenció a les persones, ofereix serveis als municipis i també nivell intern.

  • Dona suport a administracions locals de la comarca i també al personal tècnic d’aquestes en el disseny i execució dels seus protocols, plans locals, avaluacions de plans, projectes comunitaris així com, també,  campanyes institucionals lligades al 8 de març, 28 de juny i el 25 de novembre, entre d’altres.
  • Atén les demandes de la ciutadania vinculades a aquest àmbit.
  • Organitza i coordina activitats de sensibilització i commemoratives.
  • Desenvolupa formacions especialitzades per a personal tècnic i polític.

Clica aquí per més informació: Espais de participació, plans d’acció, campanyes, etc.

RECURSOS:

Deure d'intervenció en casos de discriminació de persones LGBTI+

La construcció de gènere

28 de Juny. Els fets de Stonewall

Guia de llibres amb perspectiva de gènere