Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tracta'm bé, campanya per promoure el bon tracte a les persones grans

És una campanya de carrer, de proximitat, de sensibilització i de prevenció que promociona el bon tracte envers les persones grans, així com també cuidar als seus cuidadors i cuidadores. Pretén contribuir a la prevenció i sensibilització fomentant la reflexió i el debat social sobre l’envelliment digne i la cura de les persones grans.

És una campanya que té el seu origen al Consell Comarcal del Solsonès i consta de diferents accions.

cronograma.jpg

Acció 1. ”Situacions amb tracte” - Anys 2015 - 2018

Campanya visual amb materials (pòsters, targetes, ...) protagonitzades per persones anònimes, en situacions reals de la Segarra i que són un exemple de bon tracte a les persones grans. Distribuides en espais públics, on tenir un impacte que faciliti la reflexió, el diàleg sobre el tracte a les persones grans.

Acció 2. “Establiments amb tracte” - Anys 2015 – 2018

Acció amb el petit comerç com a detector de possibles situacions de risc que poden patir les persones grans que compren al seu establiment. Actuen com a agents de prevenció essent els ulls dels serveis socials.

Acció 3. Concurs fotogràfic  "Segarra: Imatges amb tracte" - Any 2016

Realització d’un concurs de fotografies amb la finalitat de difondre i visualitzar situacions reals que poden esdevenir un exemple de bon tracte a les persones grans i que puguin tenir un impacte que faciliti la reflexió sobre el tracte a les persones grans.

Acció 4. Exposició “Segarra: Imatges amb tracte” - Any 2017 - 2020

L’exposició “Segarra: imatges amb tracte” és el resultat final del concurs fotogràfic.

S’ha dissenyat una exposició itinerant com a element més de difusió de la campanya. Està formada per tres plafons amb imatges del concurs fotogràfic, frases que portin a la reflexió i una breu descripció de la campanya.

S’ha dissenyat de tal manera que sigui fàcil de transportar, muntar i desmuntar i que es pugui adaptar a cada un dels espais on es vulgui exposar.

Acció 5. Estendre la Campanya Tracta’m bé a tota la Segarra - Any 2016 - 2019

L’objectiu de l’acció és arribar a tots els municipis de la Segarra.

Primer, amb la presentació de la campanya a l’Ajuntament del municipi i després amb l’organització d’una presentació pública de la Campanya a tota la ciutadania acompanyada de la xerrada “La Marinada: relacions pares i fills”.

Acció 6. “Aules amb tracte” - Curs 2019 -2020

L’objectiu és promoure els bons tractes dels infants envers les persones grans. Es tracta d’un projecte transversal que s’adreça a nens i nenes de 6 a 12 anys en el qual es proposen activitats adaptades als tres cicles de primària.

S’ha ofert a totes les escoles de la Segarra. S’ha elaborat una carpeta que conté tot el material. A través de reunions amb els equips directius de les escoles, s’ha pogut explicar el contingut i els objectius del material, elaborat pel Consell Comarcal del Solsonès i adaptat pel Consell Comarcal de la Segarra, i cada escola decideix la incorporació al seu currículum d’activitats anuals, adherint-se a la campanya.

imatge parella avis - Còpia.jpg