Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Bústia de violències masclistes. Ara, física i també en línia. Visibilitzem-les."

bustia2.png

La campanya participativa "Visibilitzem les violències masclistes" engegada pel SIAD Segarra (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el 25 de novembre de 2021,ha estat una acció en la qual hi participen el Consell Comarcal de la Segarra, tots els ajuntaments de la comarca, l'Institut Català de les Dones, i finalment la Fundació Genera.

La campanya ha pretès posar en relleu que existeixen molts tipus de violències mitjançant els testimonis de les dones que les han patit o les pateixen, i és per aquest motiu que en tots els ajuntaments de la comarca es van posar unes bústies de color lila. L'objectiu d'aquestes bústies ha estat recollir les experiències de les dones relacionades amb la violència masclista.

Es pretenia que s'escriguis en un paper de forma anònima, alguna experiència que s'hagi viscut relacionada amb la violència masclista.  L'acció anava dirigida a qualsevol persona que hagi viscut o presenciat aquestes situacions (de discriminació masclista, agressió o situació de desigualtat) pel fet de ser dona.

Acompanyament bústies.png

CARTELL 25NSIAD instagram1.png instagram4BONA.jpg instagram 3.png

Els dies previs al 25 de novembre es van recollir els papers dipositats i s'inicià la campanya per xarxes socials, per tal de donar a conèixer les històries i així fer visibles quines són, específicament, les violències masclistes que afecten les dones del territori en tota la seva diversitat.

Alhora, aquesta campanya ha estat una eina que permet refermar i fer visible el compromís dels ajuntaments de la Segarra en la lluita contra la violència masclista, llençant el missatge tant a les dones com a la població en general que "la violència, tant la visible com la invisible, ha de ser erradicada, i nosaltres la Segarra treballem activament per a fer-ho".

Les bústies s'han distribuit pels 21 municipis de la comarca. 

Ubicació bústies 1.jpg

Ubiació bústies 2.jpg

4d251785-4526-4ca6-acb1-e26f3adbe77d.jpeg

Reportatge de TV3 de la Campanya "Visibilitzem les violències masclistes" a la Segarra.

c69f1744-b1cb-482a-b022-3dfeb61a33ee.jpg

6312539d-bff7-4fc9-be2b-48f9a41b3b6b.jpg