Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya de divulgació "Qui és L’Èlis?" per la introducció de la consciència de l’alliberament de gènere entre les i els més petits (Juny, 2021).

El projecte  “Qui és l’Elis?” És una campanya de divulgació per la introducció de la consciència de l’alliberament de gènere entre les i els més petits. (De P5 a 4è de primària). Campanya impulsada pel SAI de l’Oficina d’Igualtat del Consell Comarcal de La Segarra.

 “Qui és l’Elis?” parteix d’un material retallable que té un cos sense sexe identificable. Es tracta que la mainada construeixi un personatge en base unes característiques físiques i uns atributs sense que s’hagin de plantejar mai quin gènere/sexe és el cos del personatge. A partir del retallable li poden posar cara, cabells, roba, complements (com patins, pilotes, micro per cantar, llibreta d’escriure, un llibre, etc).

El material consisteix amb un sobre que conté el retallable i hi apareixen preguntes que ajuden a configurar la identitat del personatge. Es tracta de potenciar tots els atributs i trets que defineixen una persona, sense preguntar-se si és nen o nena com a quelcom necessari per conèixer a una persona, més enllà de les construccions socials. Aquest és l’exercici de reflexió que vol transmetre el material.

A les escoles se’ls hi va donar una Guia de treball pels professionals del centre, que es va elaborar conjuntament amb l’entitat Colors de Ponent. També ha col·laborat els Serveis Educatius de la Segarra. La campanya va arribar a 11 escoles de la comarca, a un total de 1080 alumnes.