Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Cuidadores. Una tasca prou valorada?”

Campanya dins el orograma Temps x cures, amb l’objectiu de visibilitzar tot allò que te a veure amb les cures.

La campanya té com a principal objectiu assenyalar la invisibilització del treball de les cures que majoritàriament desenvolupen les dones (cura de les persones amb dependència, cura dels infants etc.) i la necessitat de reconèixer-les i indicar la corresponsabilitat social i la necessitat de redistribució d’aquestes tasques.

La campaya es composa d’una sèrie de vídeopodcast on es posarà llum al fet que encara moltes dones decideixen, sovint, renunciar als seus interessos personals per cuidar de familiars: infants, persones d’edat avançada, amb dependència, etc. Àvies, mares, filles… són les que sostenen el treball de cura i que en ocasions pot arribar a desembocar en condicions de precarització i vulnerabilitat.

Així doncs, a través de diferents publicacions es donarà visibilitat a les diferents tasques de cura amb perspectiva de gènere, amb la voluntat de treballar per la democratització de la cura i per reivindicar la necessitat de la igualtat efectiva i real entre dones i homes.

VIDEOPODCAST: Reflexions sobre el dret a cura amb Núria Clavé Puig, Xavi Pijuan Barrot i Júlia Carbonell Font.

EPISODI 1: El treball de cures.

EPISODI 2: El treball de cures continua sent una feina invisibilitzada. No es valora la qualificació, ni la qualitat. Clica AQUÍ per veure el vídeo.

EPISODI 3: "És una professió. Ens centrem en la persona, què necessita, com ho valora"

Clica AQUÍ per veure el vídeo. 

EPISODI 4: Si hi hagués més homes dins d'aquest sector, aquest treball estaria més dignificat?

EPISODI 5: "La gran majoria que concilien són dones" Clica AQUÍ per veure el vídeo.

EPISODI 6: " "Has de ser bona mare, has de ser bona treballadora, has de tenir temps per la parella, per cuidar-te ... " Clica AQUÍ per veure el vídeo.