Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Atenció a les persones

Els Serveis socials bàsics som un equip interdisciplinar format per treballadores socials, educadores socials i una psicòloga.

La nostra tasca es centra en oferir informació, orientació i assessorament, així com detectar i prevenir situacions de risc social o d’exclusió.

Apliquem els tractaments de suport a persones, famílies o grups, treballem les demandes relatives a les necessitats socials i gestionem els serveis d’atenció domiciliària i els altres que siguin determinants per via reglamentària, alhora que tramitem i fem el seguiment de programes i prestacions que requereixen de la nostra intervenció, entre altres.

Les atencions les fem al Consell Comarcal de la Segarra de dilluns a divendres de 8.00 h a 15.00 h mitjançant cita prèvia al telèfon 973 53 13 00.

Ens desplacem als diferents municipis de la comarca, aconseguint així la proximitat i l’accessibilitat al servei de les persones.

Les persones que vulgueu ser ateses als vostres municipis, heu de demanar hora al vostre ajuntament.

També us podeu posar en contacte amb nosaltres través del correu electrònic: serveissocials@ccsegarra.cat

Diseño sin título (2).png

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la comarca de la Segarra és un servei que te com a finalitat oferir:

- Informació i assessorament en l’àmbit social. Orientació sobre els recursos existents en matèria de serveis socials.
- Orientació jurídica. Per les dones que vulguin rebre informació legal sobre temes que afectin l’àmbit familiar.
- Orientació psicològica per a dones i/o familiars. Amb conflictes familiars i en situacions de malestar o crisis.
- Orientació en l’àmbit de l’associacionisme. Creació, desenvolupament d’activitats, recursos a l’abast, etc.

- Informació sobre ajuts, serveis, xerrades, etc. Que puguin ser d’interès per a les dones.

Les atencions les fem a:

- Cervera. Dependències del Consell Comarcal de la Segarra.

                 De dilluns a divendres de 8.00 h a 15.00 h mitjançant cita prèvia al telèfon 973 53 13 00.

- Guissona. Dependències de l'Ajuntament de Guissona.

                 Els dijous d'11.30 h a 13.30 h mitjançant cita prèvia al telèfon 973 55 00 05.

Per rebre atenció presencial a la resta de municipis consulteu telefònicament al 973 53 13 00.

També us podeu posar en contacte a través del correu electrònic: siad@ccsegarra.cat

Diseño sin título (3).png
Al Servei d’atenció integral, oferim informació, orientació i assessorament sobre els drets de les persones LGBTI+. Alhora que atenem les incidències i possibles casos de discriminació per raó d’orientació sexoafectiva, identitat de gènere o expressió de gènere.

Les atencions les fem a:

- Cervera. Dependències del Consell Comarcal de la Segarra.

                 De dilluns a divendres de 8.00 h a 15.00 h mitjançant cita prèvia al telèfon 973 53 13 00.

- Guissona. Dependències de l'Ajuntament de Guissona.

                 Els dijous d'11.30 h a 13.30 h mitjançant cita prèvia al telèfon 973 55 00 05.

Per rebre atenció presencial a la resta de municipis consulteu telefònicament al 973 53 13 00.

També us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic: sai@ccsegarra.cat

Saps la diferència entre identitat de gènere, expressió de gènere i orientació sexual?

Et convidem a veure el vídeo: Diversitat sexual i de gènere
image.png

Qui som?

El Servei d’Acollida i d’Atenció a persones immigrades del Consell Comarcal de la Segarra és un servei itinerant de suport per a totes aquelles persones que arriben a la nostra comarca provinents d’un país estranger. Des del nostre servei treballem de manera coordinada amb els ajuntaments dels diferents municipis de la Segarra per poder arribar al conjunt de la ciutadania.

Què fem?

 • Gestionar el Servei de Primer Acollida (SPA).
 • Oferir cursos d’alfabetització per a persones adultes.
 • Gestionar i coordinar el Servei d’Assessorament Jurídic en matèria d’estrangeria que es presta des del Consell comarcal de la Segarra.
 • Gestió d’informes d’estrangeria.
 • Participació i coordinació en els projectes i taules relacionades amb els plans de polítiques migratòries de la comarca.
 • Elaboració i implementació del projectes que promoguin la cohesió social, el coneixement mutu, espais de relació i la integració de les persones estrangeres immigrades.
 • Suport tècnic a les associacions de persones immigrades.
 • Detectar les necessitats que hi ha a la comarca i fer propostes d’actuació.

On i quan ens podeu trobar?

Oferim assessorament jurídic en matèria d’estrangeria al Consell Comarcal de la Segarra els dimecres i els divendres de les 9.30h a les 14.00h —o bé, a demanda als ajuntaments petits de la comarca— mitjançant cita prèvia al telèfon del CCS: 973 53 13 00.

 • Persona de contacte del servei:

Maria Hurtado Gómez

Tècnica en Polítiques Migratòries

mhurtado@ccsegarra.cat

logo igulatats.jpg

Població immigrant segarra.jpg

A través del Punt Òmnia oferim un espai d’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació, amb l’objectiu d’evitar la fractura digital i possibilitar l’acostament de les noves tecnologies a aquelles persones no usuàries, afavorint la igualtat d’oportunitats.

Des d’aquest espai, oferim cursos de nivells inicials, treballant amb els programes del llibre Office per fer documents de text i full de càlcul i amb el camp per treballar imatges. També utilitzem les xarxes socials i les aplicacions de Google. Alhora que oferim un espai de coneixement, treballem per generar una millora en les habilitats de les persones usuàries en l’ús de les noves tecnologies així com el coneixement sobre la comarca i l’ús de la llengua.

Treballem amb entitats de caire social i educatiu de col·lectius amb risc d’exclusió social. Col·laborem amb el SOC per tal d’afavorir la recerca de feina mitjançant les TIC i oferim un horari d’atenció personalitzada i d’ús lliure dels ordinadors.

Ens podeu trobar al Consell Comarcal de la Segarra, al telèfon 973 53 13 00 o a través del correu electrònic: omnia@ccsegarra.cat

Des del CDIAP oferim orientació, recursos terapèutics i suport als infants de 0 a 6 anys i les seves famílies quan es presenten dificultats, alteracions o trastorns en algun àmbit del seu desenvolupament o bé, quan es troben en situació de patir-ne.

Fem els diagnòstics i valoració del desenvolupament de l’infant, orientació, suport i assessorament a la família, atenció terapèutica interdisciplinària, seguiment de l’evolució de l’infant, orientació als processos socioeducatius de l’infant, coordinació amb els centres i serveis de primera infància, sanitaris, educatius i socials de la comarca, programes de sensibilització, prevenció i detecció en la primera infància, investigació i participació en la promoció de la salut integral de l’infant, activitats de formació, recerca i docència.

Les vies d’accés al servei són per iniciativa familiar o per derivació dels professionals d’àmbit educatiu, sanitari, serveis socials i judicials.

Ens podeu trobar al Consell Comarcal de la Segarra, al telèfon 973 53 24 31 o a través del correu electrònic: cdiapsegarra@cdiapsel.cat

Més informació: http://www.cdiapselsegarra.cat/

El Servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant (SISI) de la Segarra, és un servei diürn preventiu de prestació bàsica garantida, fora de l’horari escolar, que dona suport, estimula i potencia l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo, i treballa per millorar les mancances socioeducatives de les persones ateses.

L’atenció als infants i adolescents es fa mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i la comunitat.

L'objectiu principal d'aquest servei és donar suport als infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies amb la finalitat que puguin assolir progressivament capacitat per gestionar les seves responsabilitats personals i socials.

El SISI de la Segarra s’organitza en 4 línies d’intervenció:

 • Servei d’atenció diürna
 • Servei d'intervenció amb famílies amb infants i adolescents en situació de risc
 • Servei d'acompanyament socioeducatiu per a adolescents en situació de risc
 • SIS Itinerant

Per accedir-hi cal que els Serveis Socials d’Atenció Primària o l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència facin una valoració per derivar-los al SISI.

 

Document Actions