Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Neix un nou espai d'acollida a Guissona amb el nom l'Espiga

Aquest espai sorgeix de la subvenció rebuda pel Consell Comarcal de la Segarra des del Departament d’Igualat i Feminismes en relació amb el finançament de serveis de cura puntuals.

Imatge del nou espai cedida per l'Ajuntament de Guissona.
Imatge del nou espai cedida per l'Ajuntament de Guissona.

DIVENDRES 31 MARÇ 2023

L’Ajuntament de Guissona ha gestat durant el 2022 la creació d’un nou espai, que sota el nom de l’Espiga, serà un espai d’acollida puntual de nens i nenes, facilitant la conciliació familiar a partir de la creació de serveis de cura a la infància.

Aquest espai, sorgeix de la subvenció rebuda pel Consell Comarcal de la Segarra des del Departament d’Igualat i Feminismes en relació amb el finançament de serveis de cura puntuals.

En el cas de Guissona, l’Ajuntament, conjuntament amb el Consell Comarcal, van apostar per crear aquest nou servei que pretén donar suport als col•lectius vulnerabilitats en relació amb els temps de cures matinals (abans d’entrar a l’Escola) i de tarda (en el moment de sortir). D’acord amb això, l’ús de l’espai es prioritzarà per a famílies monomarentals o monoparentals, famílies amb responsabilitat de cura acreditada, mares en situació de violència masclista, i altres famílies que no tenen horaris compatibles amb la portada o recollida d’infants a l’Escola.

L’espai d’acollida i joc podrà atendre una desena d’infants a la vegada. Aquest espai s’ha promogut als centres educatius i als serveis socials del Consell Comarcal amb l’objectiu de poder arribar a les famílies que ho necessiten.

L’alta al servei es sol•licitarà des de la pàgina web de l’Ajuntament de Guissona i amb el suport dels serveis socials del Consell Comarcal i dels centres educatius.

L’Espiga és un projecte promogut des de l’Àrea Vila i d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Guissona, atès que emmarca les àrees d’igualtat i d’educació, però que també ha comptat amb el suport de serveis socials del Consell Comarcal i del servei comarcal d’informació i atenció a la dona (SIAD), creant-se una comissió interdepartamental i interinstitucional que serà la que valorarà les demandes d’ús del servei, un servei que  a curt termini serà gratuït per qui el necessiti, tot i que es valora la possibilitat de cofinançament a mig termini.

Per a conèixer l'espai es farà una jornada de portes obertes el dimecres dia 5 d'abril de 18 a 19h, i el dijous 6 d'abril de 12.00h a 13.00h. Es preveu que aquest nou espai obri les seves portes el dia 11 d'abril. Actualment, s'està duent a terme la tasca de promoció i detecció de les possibles persones usuàries.

En aquesta línia de treball i seguint l’estudi de cures que es va fer des del Consell Comarcal està previst que, en breu, s'obrin d’altres espais a la comarca.

Informació i imatges facilitades des de l'Ajuntament de Guissona.