Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 1000 imatges en format pòster, postal i/o targeta han cobrat vida als edificis públics de la comarca per transmetre el missatge de bon tracte envers les persones grans.

Amb motiu del Dia Mundial per prendre consciència de l’abús i maltractaments a les persones grans, del passat 15 de juny, el Consell Comarcal visualitza el treball de la Campanya Tracta’m bé a la Segarra. La Campanya Tracta’m bé a la Segarra ha estat i és una campanya de carrer, de proximitat, de sensibilització i de prevenció que promociona el bon tracte envers les persones grans.

Imatge de la campanya
Imatge de la campanya

DIMECRES 17 JUNY 2020

NOTA DE PREMSA.-

 

Més de 1000 imatges en format pòster, postal i/o targeta han cobrat vida als edificis públics de la comarca per transmetre el missatge de bon tracte envers les persones grans.

Amb motiu del Dia Mundial per prendre consciència de l’abús i maltractaments a les persones grans, del passat 15 de juny, el Consell Comarcal visualitza el treball de la Campanya Tracta’m bé a la Segarra.

La Campanya Tracta’m bé a la Segarra ha estat i és una campanya de carrer, de proximitat, de sensibilització i de prevenció que promociona el bon tracte envers les persones grans. Amb la finalitat de prevenir i sensibilitzar vers el debat social sobre l’envelliment digne i la cura de les persones grans des dels Serveis Socials del Consell Comarcal s’han realitzat multitud d’accions per la comarca.

Gairebé la gran part de la campanya ha estat amb materials gràfics que s’han distribuït per la Segarra perquè amb diferents situacions traduïdes amb imatges s’aconseguís prendre consciència del tema.

Les imatges han estat la cara de la campanya i han estat protagonistes a les portes d’entrada de les institucions públiques com els 21 ajuntaments i, en equipaments i espais públics. Més de 1000 imatges en format pòster, postal i/o targeta han cobrat vida als edificis públics de la comarca per transmetre el missatge de bon tracte envers les persones grans.

Els comerços també han format part perquè s’entén que el petit comerç és detector de possibles situacions de risc que poden patir les persones grans que compren al seu establiment. Actuen com a agents de prevenció essent els ulls dels serveis socials. Com a establiment col·laborador disposen d’un adhesiu que l’identifica com “Establiment amb tracte”. 355 establiments de tota la comarca disposen de l’adhesiu.

Al voltant de la campanya s’han fet altres accions com un concurs fotogràfic, una exposició del mateix concurs fotogràfic i xerrades als municipis de la comarca. S’han computat l’assistència de més de 600 persones en les xerrades. I, com a dada destacable, al voltant de la campanya s’han enviat cartes a 9.522 cases dels 20 municipis, arribant a un total de 108 nuclis de població de la Segarra amb la informació de la campanya i també un imant de la campanya amb el telèfon de contacte del Consell Comarcal de la Segarra. En cada un dels municipis s’ha referenciat, en la mateixa carta, el contacte de la treballadora social del municipi.

I, finalment, aquest any com altra acció que s’ha portat a terme és la projecció de la campanya a les escoles amb activitats adaptades als tres cicles de primària. Fins al moment de la pandèmia s’havien fet presentacions a 9 escoles de la comarca, totes elles adherint-se a la campanya.

S’han entregat un total de 46 adhesius “Som aula amb tracte”, una per cada aula, i un total de 892 xapes, una per cada alumne.

Tal com explica la consellera comarcal de serveis socials al Consell, Gemma Martínez, “Tracta’m bé” ha estat un treball visual molt positiu a la comarca. I que, en certa manera, ha arribat gairebé a tota la població. Remarca que és una campanya viva i que es continuaran implementant accions a la comarca.

“Tracta’m bé” vol donar a conèixer que moltes històries de la vida quotidiana fan mal, que moltes històries passen desapercebudes, que moltes històries desencadenen realitats repletes de “grans protagonistes”.

   

Imatges de la campanya.  

                                                                                                                                               

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat - 676491230

 

Dimecres, 17 de juny de 2020.