Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 100 professionals de l’administració, a la Segarra, es formaran aquests dies per a garantir els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra LGBTIfòbia.

Des del SAI (Servei d’Atenció Integral) del Consell comarcal de la Segarra conjuntament amb la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya s’ha programat una formació adreçada al personal del Consell i també altres administracions de la comarca, en el marc de la llei 11/2014, l’article 10 (formació) i 11 (deure d’intervenció) per a garantir els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra LGBTIfòbia.

Fotografia de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
Fotografia de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

DIMECRES 22 ABRIL 2020

Per a la  programació de la formació i el format del seu desenvolupament s’ha tingut en compte l’excepcionalitat del moment actual. És per això que la metodologia del mateix és a través d’un portal web.

El curs sota el títol “Com afrontar la discriminació LGBTI” té una metodologia innovadora i interactiva per formar equips de treball a través del mòbil dedicant 5 minuts al dia, a partir de textos, imatges, vídeos, preguntes i respostes. 

Gràcies al curs el personal de l’administració a la comarca sabran, per exemple, com han de reaccionar davant de situacions de discriminació. Per fer-ho, però, han de tenir coneixements sobre les persones LGBTI  i, sobretot, han de saber identificar quines situacions poden resultar discriminatòries. Per facilitar aquesta sensibilització, en el curs es fa un breu repàs de la trajectòria en defensa dels drets de les persones LGBT, entendre com es construeix el gènere i la diversitat per raó d’orientació sexual, d’identitat i expressió de gènere així com de les actuacions principals que podem fer des de la seva feina com a servidores i servidors públics i el deure d’intervenció en el desplegament de la llei 11/2014.

Tall de veu de la consellera comarcal d’igualtat al Consell, Gemma Martínez.