Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra s’uneix a la iniciativa “Establiment segur contra la violència masclista" de l’Institut Català de les Dones i Mossos d’Esquadra.

A través d’aquesta iniciativa es demana als establiments que estan operatius en aquests dies de confinament posar en lloc visible dels comerços un cartell amb el missatge següent: “Establiment segur contra la violència masclista”. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”. A la Segarra, municipis com Guissona, Torà, Sant Guim de Freixenet, Cervera, Tarroja i Sanaüja ja s’han adherit.

Torà
Torà

DIVENDRES 03 ABRIL 2020

Dimecres, 1 d’abril.

La Segarra s’uneix a la iniciativa “Establiment segur contra la violència masclista" de l’Institut Català de les Dones i Mossos d’Esquadra.

A través d’aquesta iniciativa es demana als establiments que estan operatius en aquests dies de confinament posar en lloc visible dels comerços un cartell amb el missatge següent: “Establiment segur contra la violència masclista”. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”.  

A la Segarra, municipis com Guissona, Torà, Sant Guim de Freixenet, Cervera, Tarroja i Sanaüja ja s’han adherit a la iniciativa perquè la Segarra és una comarca que treballa per la lluita contra la violència masclista o és per aquest motiu que fan una crida a què les dones en situació de violència masclista comptin al llarg del confinament amb el suport dels comerços per trucar al 900900120 o al 112.

Amb aquest missatge es vol ampliar el suport social a les dones que travessen aquestes situacions i que actualment poden estar aïllades. Una dona que s’acosta a un establiment i veu aquest cartell sap que pot comptar amb algú, que serà escoltada i podrà explicar la seva situació i que aquesta persona trucarà per ella al 900900120, per ser assessorada per professionals de l’advocacia, psicologia i l’atenció social, o al 112 en cas d’emergència.  

Els efectius en el territori de Mossos d’Esquadra també col·laboren en la difusió d’aquests missatges als establiments comercials. Els comerços poden descarregar-se els missatges del web dones.gencat.cat i tenen al seu abast diverses versions  en català, castellà, angles i francès. A més, paral·lelament el cos de mossos d'esquadra ha creat un pla de contingència per a la seguretat de les víctimes de violència masclista, domèstica i altres víctimes vulnerables amb missatges com durant el confinament el veïnatge és imprescindible per  a poder detectar possibles situacions de violència; “Si creus que algú al teu entorn pot necessitar ajuda, avisa’ns. Som al teu costat!” #confinamentsegur


Una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència masclista amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis,  trobar suport de familiars, amistats, o professionals. Aquesta actuació vol compensar aquests impediments. 

Des del Consell Comarcal de la Segarra, la iniciativa s’ha portat al territori a través del SIAD, Servei d’Informació i Atenció a les Dones, aquest servei també atén trucades de les 9 fins a les 13 h al 973 531 300, o bé, per correu electrònic siad@ccsegarra.cat

Fotografies dels diferents municipis de la comarca que s’han adherit a la iniciativa i declaracions de la Consellera Comarcal de Serveis Socials, Salut i Igualtat

  

  

Tel. 676491230

comunicacio@ccsegarra.cat