Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra s’omplirà de 21 bústies liles per donar visibilitat a les violències masclistes.

El Consell Comarcal de la Segarra engega una campanya participativa amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el pròxim 25 de novembre.

Imatges de la presentació de la Campanya.
Imatges de la presentació de la Campanya.

DIMECRES 10 NOVEMBRE 2021

 La campanya participativa "Visibilitzem les violències masclistes" engegada pel SIAD Segarra (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el 25 de novembre, és una acció en la qual participa el Consell Comarcal de la Segarra, tots els ajuntaments de la comarca, l'Institut Català de les Dones, i finalment la Fundació Genera.

La presentació de la campanya, aquest matí al Consell Comarcal, ha anat a càrrec de la consellera comarcal de l’àrea de serveis socials i igualtat al Consell, Gemma Martínez, acompanyada de dos alcaldes dels municipis participants, el Sr. Xavier Pintó Serra, alcalde dels Plans de Sió i el Sr. Josep Maria Castella Estruch, alcalde de Torrefeta i Florejacs.

Amb aquesta campanya es pretén posar en relleu que existeixen molts tipus de violències mitjançant els testimonis de les dones que les han patit o les pateixen, i és per aquest motiu que en tots els ajuntaments de la comarca s'hi ha posat unes bústies de color lila. L'objectiu d'aquestes bústies és recollir les experiències de les dones relacionades amb la violència masclista.

Es pretén que s'escrigui en un paper de forma anònima, alguna experiència que s'hagi viscut relacionada amb la violència masclista. Un cop escrita, s'ha de tirar dins de la bústia. L'acció va dirigida a qualsevol persona que hagi viscut o presenciat aquestes situacions (de discriminació masclista, agressió o situació de desigualtat) pel fet de ser dona.

Els dies previs al 25 de novembre es recolliran els papers que hi hagi dipositats i s'iniciarà una campanya per xarxes socials, per tal de donar a conèixer les històries i així fer visibles quines són, específicament, les violències masclistes que afecten les dones del territori en tota la seva diversitat.

Alhora, aquesta campanya és una eina que permet refermar i fer visible el compromís dels ajuntaments de la Segarra en la lluita contra la violència masclista, llençant el missatge tant a les dones com a la població en general que "la violència, tant la visible com la invisible, ha de ser erradicada, i nosaltres la Segarra treballem activament per a fer-ho".

Les bústies ja s’han començat a distribuir pels 21 municipis de la comarca on seran els ajuntaments qui decidirà on ubicar-la al seu municipi.

Des del SIAD al Consell Comarcal es treballa constantment per l’impuls d’aquestes campanyes, fomentades des de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya,  per lluitar contra la xacra social de la violència masclista.

 

10 de novembre  de 2021.

                                                                                        

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

http://www.ccsegarra.cat/

@ccsegarra.cat