Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra regala igualtat.

Enguany el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Segarra col·laborarà amb els tions de la comarca repartint memories per trencar amb els estereotips de gènere en els oficis.

Imatge de les memorys
Imatge de les memorys

DILLUNS 19 DESEMBRE 2022

L’acció s'emmarca dins la campanya Regala Igualtat que el SIAD de la Segarra du a terme per tercer any consecutiu.

La campanya regala igualtat reivindica unes festes nadalenques més igualitàries i lliures d’estereotips de gènere centrant-se especialment en la discriminació sexista que suposen algunes joguines. Aquest nadal la campanya va un pas més enllà creant una joguina lliure d’estereotips de gènere.

Un total de 1.000 memories seran repartits pels tions de Nadal de la Comarca. Cada memory consta d’un total de 16 cartes que conformen 8 parelles. Cada parella de cartes fa referència a un ofici diferent i les persones diverses que el realitzen. El joc compta amb una perspectiva interseccional mostrant persones diverses pel que fa al gènere, color de pell i capacitats.

El memory “Seràs el que tu vulguis” vol reconstruir l'imaginari col·lectiu dels oficis, acabant amb els estereotips i visibilitzant als infants de la comarca que els oficis no tenen gènere i que quan siguin més grans han de poder ser el que vulguin ser independentment del seu gènere.

Desembre, 2022.