Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra contra la violència vers les dones.

La plaça Joan Salat ha acollit l’acte institucional del Consell Comarcal amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones (25 de novembre).

Plaça Joan Salat, Cervera.
Plaça Joan Salat, Cervera.

DIVENDRES 25 NOVEMBRE 2022

La benvinguda ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal, Francesc Lluch, que ha destacat i agraït la presència de diferents agents professionals que participen de l’atenció a les dones amb situació de violència a la comarca.

Posteriorment, s’ha procedit a llegir el Manifest acompanyat del paer en Cap a Cervera, Joan Santacana, Eva Poveda, de l’Oficina d’atenció a la víctima, Maria José Sánchez, treballadora social del CAP de Cervera i, finalment, Gemma Martínez, consellera d’igualtat al Consell Comarcal.

La consellera comarcal ha explicat els diferents actes organitzats des del Consell Comarcal amb motiu del 25N. Actes com la continuïtat de l’acció de les bústies liles repartides per la comarca que com a novetat és la digitalització d’aquestes per facilitar la seva participació. L’iceberg de violències masclistes instal·lat al Consell Comarcal també per dipositar-hi missatges i, finalment, la campanya “Dades per al canvi”. La campanya són unes instal·lacions entre Cervera i Guissona que representen de forma artística les violències masclistes ateses pel SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) de la Segarra amb la finalitat de donar-les a conèixer. Campanya amb el suport dels alumnes del cicle formatiu Escultura Aplicada de l’Espectacle de l’escola d’art Superior i de Disseny Ondara que han fet les obres.

L’acte a la Plaça Joan Salat s’ha fet al voltant d’una de les 7 instal-lacions d’aquesta campanya. Concretament, la instal·lació inspirada amb l’obra de Judy Chicago “The dinner party” coneguda com la primera gran obra d’art feminista de l’any 1979. La instal-lació visibilitza 43 dones en situació de violència masclista ateses pel SIAD del Consell Comarcal aquest 2022. Les 43 dones estan representades a partir de 43 plats que visibilitzen diversos sentiments que poden experimentar les persones que han viscut la violència masclista sigui de forma directa o indirecta.

Les dades del SIAD a la comarca constaten que 28 dones han rebut un total de 94 assessoraments psicològics. 24 dones han rebut 32 assessoraments jurídics, 76 dones un total de 378 atencions socials i comunitàries i 43 dones en situació de violència masclista han rebut un total de 171 atencions. Dades que són presents en les instal·lacions de la campanya “Dades per al canvi”.

La consellera comarcal, Gemma Martínez ha tancat l’acte invitant a veure les instalacions que es podran visitar fins al dia 28 de novembre i a participar els actes que durant aquest cap de setmana es fan a la Segarra.

25 de novembre, 2022.