Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya participativa “Visibilitzem les violències masclistes”, inclosa al Banc de Bones Pràctiques

"Visibilitzem les violències masclistes" és una campanya engegada pel SIAD Segarra (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, del passat 25 de novembre de 2021. Aquesta campanya participativa ha estat seleccionada per ser inclosa al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya.

DIMECRES 08 JUNY 2022

L’acció, en la que participen el Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca amb la col·laboració de l’Associació Genera Feminismes i de l’Insitut Català de les Dones (ICD), consisteix en posar de relleu els diferents tipus de violències masclistes mitjançant els testimonis de les dones que les han patit o les pateixen, recollint aquestes experiències mitjançant bústies de color lila en tots els municipis de la comarca.

El Banc de Bones Pràctiques, promogut per la Federació de Municipis de Catalunya i a Fundació Carles Pi i Sunyer, ha seleccionat el projecte com una bona pràctica que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.

Iniciat el 2021, el projecte, del que es fa difusió a través de les xarxes socials dels ajuntaments,  té un seguiment trimestral de les 32 bústies: es recullen els missatges i es confecciona un vídeo per fer-ne difusió.

Davant l’èxit participatiu que ha tingut la campanya s’està treballat per ampliar els espais de recollida de missatges.