Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’equip de Serveis Socials del Consell Comarcal treballa dia a dia, de forma telemàtica, per donar resposta a les necessitats socials de la Segarra.

El personal dels serveis socials bàsics i altres serveis essencials, per a la població de la Segarra, realitzen el seguiment continuat d'usuaris i s'activen serveis en cas necessari. Cada vegada les demandes augmenten atesa la situació i des dels serveis socials del Consell es dóna assistència a moltes famílies tant amb serveis com amb suport emocional. Seguim donant visibilitat a les #treballadoressocials que estan al peu del canó en aquesta crisi. Ara més que mai, els Serveis Socials al teu costat treballant intensament!

Equip Serveis Socials Basics del Consell Comarcal de la Segarra
Equip Serveis Socials Basics del Consell Comarcal de la Segarra

DIVENDRES 03 ABRIL 2020

L’equip de Serveis Socials del Consell Comarcal treballa dia a dia, de forma telemàtica, per donar resposta a les necessitats socials de la Segarra.

El personal dels serveis socials bàsics i altres serveis essencials, per a la població de la Segarra, realitzen el seguiment continuat d'usuaris i s’activen serveis en cas necessari. Cada vegada les demandes augmenten atesa la situació i des dels serveis socials del Consell es dóna assistència  a moltes famílies tant amb serveis com amb suport emocional.

L’Equip de Serveis Socials del Consell Comarcal des de l’estat de confinament ha gestionat més de 300 trucades de seguiment dels diferents serveis que es presten des de l’àrea. Serveis com el servei d’ajut a domicili, seguiment i incidències dels casos del Servei d’Atenció Domiciliaria, seguiment del Banc de Productes de suport i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones.

El servei d'atenció domiciliària realitza el servei de cura i higiene de les persones amb dependència que ho requereixen. Un equip de treballadores familiars i auxiliars geriàtriques  ben preparades i amb les proteccions necessàries continuen realitzant  aquest servei al domicili de la persona. Aquest servei és indispensable i molt valorat per les persones que el necessiten com per les seves famílies.

El servei de teleassistència també realitza les trucades de seguiment a tots els usuaris.

Diàriament l’equip dels serveis socials bàsics fa coordinacions amb alcaldes i regidors dels diferents ajuntaments de la comarca per al seguiment i incidències de famílies i persones vulnerables, es valora famílies vulnerables per al repartiment de les targetes moneder i per al repartiment d’aliments, com també, els ajuts d’urgència per la compra d’aliments.

Gairebé s’han fet 90 trucades a usuaris de serveis socials.

Altres serveis com el Servei d’Intervenció Socioeducatiu Itinerant de la Segarra. Diàriament mantenen el contacte via whatsapp amb els diferents infants i adolescents del SISI dels municipis de Cervera, Guissona, Torà i Sant Guim de Freixenet, tot enviant vídeos amb propostes d’activitats (jocs, treballs manuals, exercicis, etc.), a més, treballen plegats amb un petit curtmetratge diari per anar reflexionant sobre diferents valors i habilitats socials. Unes 60 famílies d’aquests quatre municipis de la comarca continuen actius de forma electrònica  amb el SISI de la Segarra.

Des del Servei d’assessorament en matèria d’estrangeria s’ha realitzat i rebut 17 trucades per a informar sobre l’estat dels seus tràmits i la situació actual. La demanda més comuna és en relació amb els procediments d’estrangeria i policia que ja s’estaven tramitant, i també en relació amb les targetes de residència que han caducat durant aquest període, o estan a punt de fer-ho.

Dies enrere des de l’àrea es va projectar la iniciativa “Trucades que acompanyen” on la seva rebuda ha estat excel·lent. A dia d’avi, hi ha 78 persones col·laboradores i s’estan realitzant 37 acompanyaments a persones grans, persones que viuen soles, persones amb xarxa familiar que vetlla per elles però que passen moltes hores soles i no sempre tenen amb qui mantenir converses telefòniques.  Els i les professionals dels serveis socials al Consell i els ajuntaments van derivant persones destinatàries de les trucades cada dia.

Seguim donant visibilitat a les #treballadoressocials que estan al peu del canó en aquesta crisi.  Ara més que mai, els Serveis Socials al teu costat treballant intensament!

Dijous, 2 d’abril de 2020.

Àrea de Comunicació

Tel. 676491230

premsa@ccsegarra.cat