Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ACM viatja Nottingham per estudiar com realitzen l’atenció integrada social i santiària

Una delegació de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques va viatjar del 9 a l’11 de juny al comptat de Nottighamshire en un viatge d’estudi per conèixer de primera mà com realitzen l’atenció integrada social i sanitària. La delegació estava encapçalada per la secretària general de l’ACM, Joana Ortega, i comptava amb diferents representants del món local. Hi havia electes, alcaldesses i tècnics dels municipis de Manresa, Castellbell i el Vilar, Serra de Daró, Vilafranca del Penedès i consells comarcals de l’Alt Empordà, Tarragonès i La Segarra.

DIJOUS 16 JUNY 2022

L’objectiu de la visita era conèixer el nou model d’integració social i sanitari per poder exportar sistemes de funcionament i models innovadors que ajudin a millorar l’atenció a les persones.

El comtat de Nottinghamshire, al centre nord d’Anglaterra, compta amb una població que sobrepassa el milió d’habitants i és una de les àrees pioneres en oferir atenció integrada social i sanitària a Anglaterra. Compta amb un model referent d’autonomia de gestió dels ens locals, gestió dels serveis i gestió pressupostària i amb un sistema d’atenció molt ben coordinat i basat en el treball en equip.

Des de l’ACM s’està treballant en aquest nou model d’atenció des d’una perspectiva local. De fet, el passat 8 de febrer de 2022 el Govern català va aprovar la memòria de l’avantprojecte de llei de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària que pretén avançar cap a un nou model centrat en la persona. La voluntat és millorar la qualitat de vida i garantir una atenció molt més coordinada, eficient i propera al domicili i a la comunitat de l’usuari.