Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elles #cosasdechicas. Píndoles teatrals al Casal Jove de Guissona.

El divendres, 20 de maig, una trentena de joves van participar en una jornada organitzada per les àrees de Joventut, de Cultura i del Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Segarra, amb la col•laboració del Casal Jove i el Museu de Guissona.

Moment de l'activitat
Moment de l'activitat

DIVENDRES 27 MAIG 2022

Elles #cosasdechicas. Píndoles teatrals al Casal Jove de Guissona.

El divendres, 20 de maig, una trentena de joves van participar en una jornada organitzada per  les àrees de Joventut, de Cultura i del Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Segarra, amb la col·laboració del Casal Jove i el Museu de Guissona.

L’acte, que va tenir lloc al Casal Jove l’Escorxador de Guissona, va consistir en l’obra “Elles #cosasdechicas”, a càrrec de la companyia La Melancòmica. Una píndola teatral irreverent i feminista que fa un repàs dels clixés de gènere i treu a escena, amb humor crític, tots aquells temes feministes dels quals no s’acostuma a parlar.

Les píndoles, o teatre breu, és una bona opció per canviar el concepte que poden tenir les i els adolescents del teatre com quelcom avorrit i caduc. Amb les píndoles, les experiències artístiques són properes, inclusives i transversals. La durada breu, uns 20 minuts, propicia la intensitat de les històries, les quals tracten temàtiques contemporànies amb què poden connectar i sentir-se identificats. A més, l’espectacle Elles va anar acompanyat d’un debat posterior, amb molt bona participació dels assistents, i una activitat complementària per donar continuïtat a la proposta. En aquest cas, l’activitat complementària es va dur a terme al Museu de Guissona on David Castellana, director del museu, ens va ajudar a visibilitzar i reinterpretar les peces del Museu i els espais del Parc Arqueològic de la ciutat romana de Iesso des d’un punt de vista de gènere.

La companyia Melancòmica neix a Barcelona el 2016 de la mà de Mireia Casado. La producció Elles és una comèdia irreverentment femenina que ha rebut el Premi Especial del Jurat de la Mostra de Teatre de Barcelona i el Premi del Públic del Festival Mostra’t Parc  Sandaru BCN.

Maig, 2022.