Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei d’assessorament jurídic al Consell Comarcal presenta les dades de la memòria 2023.

CITE disposa de tres oficines arreu de Catalunya i, a la Segarra, concretament 3; Cervera, Guissona i el Consell Comarcal. Cada 15 dies atenent presencialment els dos municipis i es fan un total de 4 atencions al mes. És un servei gratuït que ha esdevingut un servei essencial i una necessitat per l’alta demanda que hi ha.

Moment de la presentació
Moment de la presentació

DIVENDRES 05 ABRIL 2024

El servei d’assessorament jurídic al Consell Comarcal presenta les dades de la memòria 2023.

El Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) presta, des de fa més d’una dècada, el servei d’assessorament jurídic en matèria d’estrangeria al Consell Comarcal.

CITE disposa de 31 oficines arreu de Catalunya i, a la Segarra, concretament 3; Cervera, Guissona i el Consell Comarcal. Cada 15 dies atenent presencialment els dos municipis i es fan un total de 4 atencions al mes. És un servei gratuït que ha esdevingut un servei essencial i una necessitat per l’alta demanda que hi ha.

Aquesta matí, a la seu del Consell Comarcal, ha tingut lloc la presentació de la memòria 2023 del servei a la qual han assistit professionals del sector social a la comarca i representants polítics. El President del Consell Comarcal, Ramon Augé, ha donat benvinguda els assistents i la presentació ha estat conduïda per Toni Moya, assessor de CITE a Lleida i comarques.

El nombre total d’atencions del servei ha estat de 167 persones i d’aquestes les dones representen el 36%.  Els perfils de les persones ateses majoritàriament son persones de mitjana edat, amb estudis bàsics, amb situació regular i amb edat de treballar.  La nacionalitat que predomina és el Senegal, representa un 27% del total, mentre que el Marroc, un 13%. I d’aquests més d’un 34% no entenen ni parlen el català.

La gran majoria acaben convivim amb família i coneixent el servei pel boca-orella d’aquesta xarxa comunitària, concretament un 49%, i la resta per les administracions locals que els deriven cap al servei.

Les consultes més sol·licitades son les gestions per tramitar la nacionalitat espanyola,  el reagrupament familiar, les autoritzacions i renovacions de residència, entre altres consultes associades a temes sanitaris, laborals, etc.

Per demanar hora pel servei cal trucar al Consell Comarcal, 973 531 300, o als ajuntaments de Cervera i Guissona.

Divendres, 5 d’abril de 2024.

                                                       

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat