Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Punt Òmnia del Consell Comarcal incorpora una persona que ajudarà a combatre la bretxa digital a la comarca.

La bretxa digital és una expressió que fa referència a la diferència socioeconòmica entre aquelles comunitats que tenen Internet i aquelles que no. Aquesta figura laboral atendrà a les persones de la comarca que tenen dificultats al moment de fer tràmits i gestions per internet.

Fotografia al Punt Òmnia.
Fotografia al Punt Òmnia.

DIJOUS 19 NOVEMBRE 2020

NOTA DE PREMSA

                                                           

El Punt Òmnia del Consell Comarcal incorpora una persona que ajudarà a combatre la bretxa digital a la comarca.

La bretxa digital és una expressió que fa referència a la diferència socioeconòmica entre aquelles comunitats que tenen Internet i aquelles que no, o la diferència entre els ""connectats"" i els ""no connectats"". També s'utilitza per a les diferències que n'hi ha entre grups segons la seva capacitat per utilitzar les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), de forma eficaç.

Aquesta figura laboral atendrà a les persones de la comarca que tenen dificultats al moment de fer tràmits i gestions per internet. Més endavant, també s’ampliarà el servei als ajuntaments de la comarca per donar resposta a les persones que, en municipis petits, tenen més dificultats per l’accés a internet.

Per poder comptar amb aquesta persona el Consell Comarcal ha rebut finançament des del Servei d’Ocupació de la Generalitat Catalunya amb unes ajudes extraordinàries per combatre necessitats sorgides arran de la Covid-19. Entenen així que arran de la pandèmia moltes persones gestionen els tràmits per internet.

Ara per ara, el Punt Òmnia fa atencions individualitzades amb cita prèvia (es demana a: https://xarxaomnia.gencat.cat/cita-previa) principalment per fer tràmits en línia i relacionats amb el món laboral.

Quan comenci la desescalada, tenint en compte les mesures del Procicat, es podran admetre grups amb el 50% d'ocupació de la sala, de persones que no siguin de grups de risc, així com reprendre novament la realització dels exàmens per l'Actic.

                                                          

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat