Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Projecte "Qui és L’Èlis?" del Consell Comarcal ha arribat a 11 escoles de la comarca, a un total de 1080 alumnes.

Avui, 21 de juny , Dia Internacional de l’educació no sexista el Servei d’Atenció Integral al col•lectiu LGTBI del Consell Comarcal fa balanç de la posada en funcionament del projecte “QUI ÉS L’ELIS?” a les escoles de la Segarra.

Escola de Les Pallargues
Escola de Les Pallargues

DILLUNS 21 JUNY 2021

NOTA DE PREMSA

                                                                                       

El Projecte "Qui és L’Èlis?" del Consell Comarcal ha arribat a 11 escoles de la comarca, a un total de 1080 alumnes.

Avui, 21 de juny , Dia Internacional de l’educació no sexista el Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBI del Consell Comarcal fa balanç de la posada en funcionament del projecte “QUI ÉS L’ELIS?” a les escoles de la Segarra.

El projecte  “Qui és l’Elis?” És una campanya de divulgació per la introducció de la consciència de l’alliberament de gènere entre les i els més petits. (De P5 a 4è de primària). Campanya impulsada pel SAI de l’Oficina d’Igualtat del Consell Comarcal de La Segarra.

 “Qui és l’Elis?” parteix d’un material retallable que té un cos sense sexe identificable. Es tracta que la mainada construeixi un personatge en base unes característiques físiques i uns atributs sense que s’hagin de plantejar mai quin gènere/sexe és el cos del personatge. A partir del retallable li poden posar cara, cabells, roba, complements (com patins, pilotes, micro per cantar, llibreta d’escriure, un llibre, etc).

El material consisteix amb un sobre que conté el retallable i hi apareixen preguntes que ajuden a configurar la identitat del personatge. Es tracta de potenciar tots els atributs i trets que defineixen una persona, sense preguntar-se si és nen o nena com a quelcom necessari per conèixer a una persona, més enllà de les construccions socials. Aquest és l’exercici de reflexió que vol transmetre el material.

A l’escola se’ls hi dóna una Guia de treball pels professionals del centre, que s’ha elaborat conjuntament amb l’entitat Colors de Ponent.

El projecte ha estat elaborat pel SAI Segarra amb la col·laboració del Departament de Drets Socials. També hi han col·laborat l’entitat Colors de Ponent i els Serveis Educatius de la Segarra.

Dilluns, 21 de juny de 2021.

                                                                                

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230