Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa “Trucades que acompanyen” realitzat durant el confinament pels Serveis Socials del Consell Comarcal ha estat valorada com a Pràctica significativa del Banc de bones pràctiques dels governs locals.

Han valorat que aquesta experiència representa una aportació innovadora i de qualitat i pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals.

Banc de bones pràctiques dels governs locals
Banc de bones pràctiques dels governs locals

DIMARTS 11 MAIG 2021

NOTA DE PREMSA.-

El programa “Trucades que acompanyen” realitzat durant el confinament a causa de la pandèmia de la COVID-19 pels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Segarra ha estat valorada com a Pràctica significativa del Banc de bones pràctiques dels governs locals.

La iniciativa “Trucades que acompanyen” s’inicia al poc temps de la declaració d’estat d’alarma i el primer confinament a causa de la pandèmia de la COVID-19, amb l’objectiu de detectar aquells casos de persones grans que es poguessin veure amb risc d’exclusió social que es pogués agreujar per la pandèmia. La idea del projecte s’estructura al voltant de la captació i acompanyament d’un equip de persones voluntàries de la mateixa comarca que estiguessin disposades a fer un seguiment telefònic periòdic de les persones que ho necessitessin; i en casos en que fos necessari, redirigir les necessitats d’aquestes persones als serveis socials adients. Es van realitzar 45  trucades d’acompanyament a persones de la comarca i es van posar en contacte amb les responsables del projecte un total de 84 persones amb edats d’entre els 23 anys la persona més jove i 78 anys la més gran, totes elles de manera altruista per oferir el seu acompanyament.

Des del Banc de Bones Pràctiques, els darrers mesos han estat immersos en la cerca i avaluació d’actuacions municipals que hagin respost de forma àgil i eficient als reptes de la pandèmia de la COVID-19. Un cop recollides i analitzades les propostes, reunida la informació necessària i finalitzades les valoracions de les pràctiques, de les experiències que han inclòs a l’edició d’enguany del Banc de Bones Pràctiques (Edició especial COVID-19), s’ha seleccionat el programa “Trucades que acompanyen. Acció d'acompanyament telefònic a persones grans soles a la Segarra”  com a pràctica Significativa.

Han valorat que aquesta experiència representa una aportació innovadora i de qualitat i pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal. L’objectiu fonamental del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és promoure la millora i la innovació en els governs locals.

Es pot consultar la fitxa del programa a la seva pàgina web: www.bbp.cat  Banc de Bones Pràctiques (bbp.cat)