Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal tindrà senyalització no binària als WC per fer-los més inclusius.

31 de març se celebra el Dia per a la Visibilitat Trans per la qual cosa el Consell Comarcal impulsa l’acció de vetllar perquè les persones trans puguin fer ús d’espais públics segons el seu sexe sentit.

Imatge de la senyalització no binaria.
Imatge de la senyalització no binaria.

DIJOUS 31 MARÇ 2022

  • Nota de premsa

El Consell Comarcal tindrà senyalització no binària als WC per fer-los més inclusius.

Avui, 31 de març se celebra el Dia per a la Visibilitat Trans per la qual cosa el Consell Comarcal impulsa l’acció de vetllar perquè les persones trans puguin fer ús d’espais públics segons el seu sexe sentit.

El 31 de març se celebra el Dia per a la Visibilitat Trans, la iniciativa va néixer de la mà de l'activista trans. estatunidenca Rachel Crandall l'any 2009. La idea va sorgir com a reacció per les poques diades festives LGBTI+, ja que fins aleshores l'única commemoració que es coneixia era el Dia Internacional de la Memòria Transsexual, que recordava a les persones trans víctimes de crims d'odi.

Des de l’oficina d’Igualtat, concretament des del SAI del Consell Comarcal de la Segarra, s’està desenvolupant el Pla d’Acció LGBTIQ+ i una de les accions a desenvolupar és vetllar perquè les persones trans puguin fer ús dels espais públics segons el seu sexe sentit. Així doncs, el Consell Comarcal tindrà senyalització no binària als WC per fer-los més inclusius.

El Consell Comarcal a través del SAI, té la voluntat d’adaptar els espais que el seu ús estava delimitat segons el seu sexe i fer-lo més inclusius canviant els pictogrames de senyalització i així  trencar amb la històrica classificació binària de gènere. 

La nova senyalització també permetrà "deixar de vincular els canviadors per a nadons com una tasca exclusivament femenina”, ja que no hi haurà el símbol d'una dona al costat del d'un canviador.

Amb definitiva aquesta acció dona resposta al desenvolupament del Pla d’Acció LGBTIQ+ pel qual s’estableixen les línies de treball a desenvolupar en aquesta matèria, i també amb relació al Pla d’Igualtat de l’ens comarcal de la Segarra.

Dijous, 31 de març de 2022.

                                                          

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230