Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal s'adhereix a la nova campanya OBERTAMENT “JO TAMPOC ESTIC BÉ”.

Obertament ha posat en marxa la campanya “Jo tampoc estic bé” en la que convida a les persones a parlar sobre l’impacte negatiu que l’actual pandèmia per la Covid-19 té en la seva salut mental.

DIJOUS 04 MARÇ 2021

Obertament ha posat en marxa la campanya “Jo tampoc estic bé” en la que convida a les persones a parlar sobre l’impacte negatiu que l’actual pandèmia per la Covid-19 té en la seva salut mental. Obertament, aliança catalana de lluita contra l’estigma i la discriminació en salut mental, ha cret un nou web per la campanya Jo tampoc estic bé

JO TAMPOC ESTIC BÉ

La situació actual comporta temps difícils. Són canvis molt profunds i inesperats: l’aïllament, la inestabilitat i la conciliació personal i professional són només algunes de les causes que afecten la salut mental. Si sents que no estàs bé, potser és hora de demanar ajuda.

La crisi derivada de la COVID-19 té efectes en la salut física, però també en la mental. La situació sanitària actual pot generar moments d’angoixa, ansietat, preocupació o tristor. La manca d’informació i els prejudicis també hi influeixen. Posem al teu abast la informació i els recursos que t’ajudaran a trencar el mur de prejudicis i entendre què ens està passant.

EL PRIMER PAS ÉS PARLAR-NE

Mai és fàcil. Però tampoc ho era per a l’Eiden, l’Adriana, l’Hug, la Raquel, el Xavi o la Maria Antònia.
La vergonya i la por a les conseqüències en són les causes principals. Per trencar amb les barreres, un gest tan petit com parlar-ne és el millor punt de partida. Inspira’t en les seves històries i descobreix com s’ho van fer per parlar-ne.

I TU, COM ESTÀS?

Pregunta’t com estàs amb sinceritat. Sovint és difícil reconèixer les pròpies emocions. Però només nosaltres mateixos podem saber com ens sentim i demanar ajuda en cas que sigui necessari.

COMPARTEIX LA TEVA HISTÒRIA

És natural parlar de com ens sentim, tot i que de vegades ens estimem més no fer-ho per por a sentir-nos jutjats, pel mur amb el qual topem o per la por a l’estigma. Aquí tens un espai segur per parlar-ne. Comparteix la teva experiència: com et sents?, què t’ha ajudat a sentir-te millor?

MÉS INFORMACIÓ I RECURSOS DE LA CAMPANYA https://jotampocesticbe.cat/