Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal reprèn els mòduls d’acollida per a les persones nouvingudes.

Un total de 20 persones han iniciat el curs de català de 90 hores. Els mòduls d’acollida són un conjunt d’accions i recursos per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Fotografia de la sessió formativa al CEI de Cervera.
Fotografia de la sessió formativa al CEI de Cervera.

DILLUNS 16 NOVEMBRE 2020

NOTA DE PREMSA

                                                                   

El Consell Comarcal reprèn els mòduls d’acollida per a les persones nouvingudes.

Un total de 20 persones han iniciat el curs de català de 90 hores.

Els mòduls d’acollida són un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones estrangeres immigrades. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls: un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores.  

Els mòduls formen part del servei de primera acollida que impulsa  el Govern de Catalunya en col·laboració amb l’Administració local, els agents socials i diverses entitats especialitzades.  L’objectiu és promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania. 

Des del Consell Comarcal de la Segarra es fan aquests mòduls des del servei d’immigració del mateix Consell Comarcal. Aquesta setmana han estat una vintena de persones les que han començat el curs de català de 90 h de forma presencial, a les instal·lacions del Centre d’Empreses Innovadores a Cervera.

El servei de primera acollida està cofinançat al 50 per cent pel Fons Social Europeu de la Unió Europea.  I, en part també pel Pacto de Estado. El Pacto de Estado és la unió d’un grup d’institucions, organitzacions i persones expertes que formulen i treballen iniciatives de tots els àmbits de la societat, majoritàriament contra la violència de les dones.

Dilluns, 16 de novembre de 2020.

                                                                   

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat