Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal projecta tot un seguit de tallers de memòria i d’agilitat mental per a les persones grans.

Els tallers formen part del programa de serveis socials “La Segarra que cuida”.

Moment del taller - Sant Guim de la Plana
Moment del taller - Sant Guim de la Plana

DIVENDRES 19 MAIG 2023

El programa “Segarra que cuida” és una aposta directa dels serveis socials del Consell Comarcal que promou el benestar de les persones grans de la comarca.

Des de la vessant més comunitària es fan activitats per fomentar la participació de les persones grans que viuen en pobles petits.

En els darrers mesos, s’han iniciat un seguit de tallers de memòria i reminiscència als municipis de Sanaüja, Ivorra, Biosca i Sant Guim de la Plana,  i un taller d’agilitat mental amb el cub de Rubik a Sant Ramon i Tarroja.

Tots els tallers han tingut una alta participació en tots els municipis i una bona rebuda per part de les persones participants.

La dinamització és una fita clau del programa, on l’acció comunitària posa la mirada en la promoció de la salut, la socialització de les persones, així com el desenvolupament cognitiu i l’emocional dins un estil de vida actiu i saludable per a les persones grans.

El taller de memòria es realitza amb PSICA, Servei de psicologia, empresa situada a Mollerussa i emmarcada dins l'àmbit de la prevenció de la dependència i la intervenció social. Mentre que el taller  de Rubic amb RUBIKIDS iniciativa social que treballa el contingut de les matemàtiques de forma competencial a través del Rubic.

En aquest moment, als pobles petits de la nostra comarca hi viuen 1.970 persones majors de 65 anys, d’aquestes 712 son majors de 80 anys i del total, 378 persones viuen soles.

Maig, 2023.